Måndag 23 Maj
Stockholm

Sofie, 19: Sluta tro att jag är en dålig mamma bara för att jag är tonåring

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Sofie Gullström: Ingen är redo att bli gravid, man gör sig redo när man väl får barn, man lär sig. Att jag är ung ser jag bara som en fördel!

Kommentera (50)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Sofie Gullström är 19 år och kommer från Gävle.

Hon pratar om att vara ung mamma på sin blogg: nouw.com/sofiegullstrom

Och i sin Youtube-kanal: youtube.com/user/lillenhjertamoa


Jag ser inte mig själv som en ung mamma, utan jag ser mig själv som bara en mamma. Bara för att jag är ung ändrar inte det så mycket som folk tror att det gör.

Jag har fortfarande varit gravid i 9 månader, jag har fortfarande fött mitt barn och uppfostrar det på det bästa möjliga sätt jag kan tänka mig precis som alla andra.

Såhär är det för alla oavsett ålder. Människor säger att man ska "leva livet" innan man skaffar barn? Vad är att leva livet enligt dom undrar då jag? Dricka sig medvetslös varje helg? Är det att leva livet? Att åka utomlands kanske, men det kan man göra med barn och det är nog hur mysigt som helst!

Folk säger att man måste vara redo för att ha ett barn, men när är man redo?

Ingen är redo att bli gravid, man gör sig redo när man väl får barn, man lär sig. Att jag är ung ser jag bara som en fördel! Jag orkar leka mer med mitt barn och jag kommer att få vara med längre i mitt barns liv. När folk frågade hur gammal jag var när dom såg att jag var gravid så blev jag lite irriterad.

Om en kvinna är runt 30 och är gravid så frågar jag inte henne hur gammal hon är, man säger grattis! Som att om jag vore 25 skulle göra någon skillnad?

Att vara mamma vid 25 är helt "normalt" enligt vissa men att vara 19 är tragiskt? Enligt mig har ni haft en dålig mamma/pappa som har uppfostrat er till att tro något sådant!

Visst, ha åsikter men håll dom för dig själv för ingen annan vill höra dom.

Jag är en ung mamma och jag är stolt över det!

Sofie Gullström

Kan tonåringar vara bra föräldrar?
Tack för din röst!
Kommentera (50)
Kopiera länk
Dela