Torsdag 13 Maj
Stockholm

M.K Lindén: Sänk skatten för män – vi äter mer än kvinnor

1 av 3
2 av 3
3 av 3

"Vad jämlikhetens förkämpar ofta glömmer är att vi män också har ofrivilliga kostnader förankrat med vårt kön".

Kommentera (187)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Martin K. Lindén driver sajten wzup.nu där han bland annat skriver roliga krönikor.

Titt som tätt hör man ju hur det propsas för gratis mensskydd för kvinnor – ”de kan ju inte hjälpa att de fötts som kvinnor och måste dras med denna tråkiga extrakostnad varje månad”!

Men vad dessa jämlikhetens förkämpar ofta glömmer är att vi män också har ofrivilliga kostnader förankrat med vårt kön.

Och då snackar jag inte om begäret att tanka Miles PLUS-bränsle i bilen för att göra racer-snabba alfahane-omkörningar när det ligger någon jävla hen-kärring och såsar inom hastighetsbegränsningen.

Nej, jag syftar på det det imponerande maskineriet som är mannens kropp. Hans tempel.

Inte sällan iögonfallande välsvarvat, och med en erotiskt lockande hårbeklädnad över bröstet. Skapt av naturen för att jaga och dräpa (även om evolutionen nog har fuckat upp det där lite grann de senaste åren, men skit samma, det är inte poängen).

Men detta oumbärliga redskap, som fört människan där vi nu befinner oss – på toppen av näringskedjan – har inte kommit utan ett pris.

För det är faktiskt så att manskroppen förbrukar omkring 500 kalorier mer än sin motsvarighet – den betydligt svagare kvinnokroppen – varje dag!

Enbart genom att spatsera runt på jordens yta i sandaler med strumpor och utstråla sin fulla prakt.

Men nu blåser en jämlikhetens vind genom landet! Upprörda röster, dock sannolikt inte de samma som kräver mensskydd, kräver att män ska få skattelättnader vad beträffar födan.

500 kalorier om dagen blir 14 miljoner kalorier på en livstid, enligt facebooksidan ”Avskaffa matskatt för män” som går i bräschen för upproret.

Enligt dessa jämlikhetskämpar innebär det en merkostnad på omkring 30,000 kronor, räknat på att man skulle fylla upp extrakalorierna med budgetalternativet rapsolja. Vilket man förstås absolut inte skulle göra, det skulle ju motsvara att lägga Eldorado bakplåtspapper i trosorna!

En mer sanningsenlig siffra skulle man nog få fram om man räknar på folköl och dom nya, svingoda, chipotle och cheddar-chipsen.

Man tvingas alltså till ett 25 procent högre kalori-intag, och då rimligtvis också en 25 procent högre matkostnad, enbart för att man råkar vara född som man!

Ty vår gåva äro också vår förbannelse!

Enligt Facebooksidan ”Avskaffa matskatten för män” är momsen på mat 12 procent, och att nöja sig med att den slopas för män är både ett generöst och storsint förslag.

Så vad sägs om gratis tamponger till kvinnor och momsfria Billys-piroger och Snickers till män?

Martin K Lindén

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (187)
Kopiera länk
Dela