Sanel Dzubur är med i Paradise Hotel 2017
1 av 3
Sanel Dzubur är med i Paradise Hotel 2017 - Foto: Privat/Instagram/the_last_unicornn
2 av 3
- Foto: Instagram/the_last_unicornn
3 av 3
- Foto: Privat

Paradise Hotel-Sanel: Att visa medkänsla och ljuga är något som funkar

"Man slogs inne i huset som om de vore dog-fights för att kunna överleva en dag till"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Sanel Dzubur har tidigare medverkat i den svenska versionen av Top Model.

Nu ska han medverka i Paradise Hotel som börjar den 6 februari.

Följ honom på Instagram the_last_unicornn och läs hans blogg finest.se/thelastunicorn.

När dom stängde portarna bakom oss och släppte in oss killar som ett gäng hungriga hundar in i Paradise hotel så väcktes det omgående frågor i mitt huvud.

Frågor som jag hoppades kunna få svar på när hela det här äventyret var slut. Frågor om kärleken, relationer och framförallt sammanhållning. Hur kommer detta gå?

Jag hade åkt hela vägen från Stockholm till Mexiko för att spela in ett program som jag egentligen inte har något med att göra men eftersom det var mitt andra program och det första inte målade upp mig som jag ville så kände jag att jag behövde komma tillbaka, speciellt till ett sånt här program där det varken är rätt eller fel att sticka ut.

Innan jag klev in kände jag mig långt ifrån en Paradise hotel-deltagare, att festa varje dag var för mig något som var mentalt jobbigt. Men jag insåg att jag dömde boken efter omslaget. Men jag bestämde mig att åka in dit med en inställning att jag älskar att festa, supa mig full, skrika mitt namn som om jag vore en fucking gud och inte tänka på morgondagen.

Att visa medkänsla och ljuga är något som funkar, tänkte jag. Jag skickades in i huset med fem andra killar som jag lärde känna väl under den korta tiden innan vi klev in. Ett smart drag av produktionen, motions creates emotions.

Alla vi killar och tjejer som var inne i huset är personer som inte döljer något bakom sitt sköldpaddeskal. Ingen av oss är en stor svart vägg du inte kan komma förbi, vi är öppna och kan bjuda på det vi har. Vilket är prio ett när du är med i tv.

Dom flesta som klev in var säljare, som var bra på att prata, sälja in sig själv och vara i nuet, vissa mindre bra än andra. Men alla var väldigt vana vid de sociala koderna.

Och eftersom det här var Paradise hotel, Sveriges största sällskapsspel som inkluderar, svek, hat, sex och kärlek och även ett eller två stora glas rött varje kväll så kunde det bli intriger när man fick reda på att man blivit sviken.

Och alla som kom in i huset var inte ute efter samma sak. Vissa gick in dit för att finna kärleken, vissa för en gratis semester med god mat och dryck, vissa för att vinna, och vissa för att komma ur hamsterhjulet man hade hemma i Sverige.

Men vad man än bestämde sig för att göra så var det viktigt att hålla planen fullt ut, även när du möts av känslor och spel på samma gång.

Men ändå slogs man inne i huset som om de vore dog-fights för att kunna överleva en dag till. Alla som kom in i huset blev som inslägd i en tvättmaskin med alla olika emotions.

Det var som att universum hade gett oss elva lyckliga individer ett extra liv, och man gjorde allt man kunde i sin makt för att skydda detta med hela sitt hjärta. Och när folk åkte ut så trodde man att det var sista gången man skulle träffa denna person.

Det var det enda som kretsade i våra huvuden när vi var där, du var utan telefon, tid eller kontroll. Du lämnar över alla de här verktygen till ett gäng personer du ska förlita dig på som sitter bakom kamerorna för att våga riskera allt.

Sanel Dzubur

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.