Stockholm

Är alla människor lika mycket värda i Peter Springares värld?

Denna text är hämtad från bloggen mattiasjrvi.blogg.se.

Mattias Beruk Järvi ifrågasätter Peter Springare
1 av 3
Mattias Beruk Järvi ifrågasätter Peter Springare. Foto: TT/Privat
Peter Springare
2 av 3
Peter Springare. Foto: TT
Mattias Beruk Järvi
3 av 3
Mattias Beruk Järvi. Foto: Privat

"Informationskriget har bara börjat, ett krig där förhoppningsvis den goda sidan vinner, en sida präglad av saklighet och källkritik"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Man kan säga att det råder ett krig i Sverige, jag skulle vilja kalla det ett informationskrig.

Ingen har monopol på sanningen och historien visar oss att makten alltid velat manipulera verkligheten till sin favör via kungar, kejsare och andra despoter. Det har legat i maktens intresse att legitimera sin makt och överlägsenhet.

Vi lever idag i ett demokratiskt samhälle och långt ifrån något enväldigt kungadöme, men trots detta anser en del av befolkningen att de undanhålls reell information, en påtalad sanning undanhålls delar av vår befolkning.

Polismannen Peter Springare har helt nyligen blivit en symbol, då han i sitt yrke som polis skildrat hur hans vardag ser ut i sociala medier där brottsligheten är ett stort problem, en brottslighet som han kopplade direkt till människor med utländskt påbrå.

Nu har en förundersökning inletts emot Peter Springare för hets mot folkgrupp, och i respons till detta startade sin sympatigrupp på Facebook "Stå Upp För Peter Springare" som idag har över 160 000 medlemmar.

Informationskriget har bara börjat, ett krig där förhoppningsvis den goda sidan vinner; en sida präglad av saklighet, källkritik där den moraliska kompassen är alla människors lika värde, det låter kanske inte som en absolut sanning i Peter Springares värld.

Men ingen har monopol på sanningen.

Mattias Beruk Järvi

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.