Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Öppet brev: Kära David Batra

- 15/02/2017, 10:52 -

Denna text är hämtad från bloggen mattiasjrvi.blogg.se.

Mattias Beruk Järvi skriver om David Batra
1 av 3

Mattias Beruk Järvi skriver om David Batra

TT/Privat

David Batra
2 av 3

David Batra

TT

Mattias Beruk Järvi
3 av 3

Mattias Beruk Järvi

Privat

"Med facit i hand, känner du inte oron i magen när vi om 15 år i Sverige får se ett liknande initiativ framröstat i vår svenska riksdag."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag oroar mig över den politiska utvecklingen i detta land. Rasismen har alltid varit något jag blivit tvungen att tackla sedan barnsben, kanske du upplevt samma sak David Batra?

Att inleda ett samarbete med ett parti med nazistiska rötter och ett rasistiskt arv som är högst levande är idag, är inte problemfritt.

Jag tänker på den utveckling vi sett i Danmark, David. Där makten under tidigt 2000-tal bjöd in det rasistiska partiet Dansk Folkeparti in i stugvärmen och till maktens korridorer.

Idag vet vi att Dansk Folkeparti kom att påverka den danska politiken i mycket hög utsträckning. Det gör ont i hjärtat David, när jag nu läser att invandrares barn inte räknas som danskar, ett förslag som röstades igenom i danska folketinget i förra veckan.

Med facit i hand David, känner du inte oron i magen när vi om 15 år i Sverige får se ett liknande initiativ framröstat i vår svenska riksdag, framlagt av Sverigedemokraterna med stöd av en ohelig allians.

David, jag vet att du ogillar rasism i alla dess former, och jag vet att du använder humorn som vapen för att avslöja rasismens hyckleri.

Kära David, i dagens polariserade samhälle krävs mod, humor, uthållighet för att besegra den normaliserade rasismen.

David Batra, vill du bli min kämpebror? Vi sitter trots allt i samma båt.

Mattias Beruk Järvi

Vill du också få ut din röst?