Varför vill inte feminister att kvinnor ska få njuta av att vara undergivna?

- 17/02/2017, 09:01
1 av 3

Privat/Faksimil

2 av 3

Faksimil

3 av 3

Privat

"Utan bevis, utan studier, utan några som helst belägg! Varför måste feminister jämt döma ut kvinnor och framställa oss som offer?"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Igår publicerades det en artikel som skrevs av kriminologen Nina Rung där hon gör en analys kring filmen Fifty Shades Darker. Rubriken lyder ’’Våldtäkt är aldrig sexigt’’.

Men utifrån vilka juridiska parametrar grundar hon sin analys på vad som konstaterar våldtäkt? I första filmen skriver kvinnan (huvudrollen) bokstavligen på ett kontrakt och samtycker till sex som innefattar BDSM.

Rungs påstående om att filmen glorifierar våldtäkt hade hållit om kvinnan i fråga var minderårig eller av andra anledningar inte kunde ge samtycke enligt lag. Hon argumenterar vidare, helt grundlöst, att samhällskulturen och till och med skolan, hjärntvättar kvinnor till sexuell underkastelse och förnedring genom normaliserandet av kontroll och makt. Men var är studierna? Bevisen?

Artikeln baseras på löst tyckande och radikal feministisk ideologi som nonchalerar kvinnor som autonoma individer.

Enligt Rung blir kvinnan i filmen ’’manipulerad och kontrollerad till att underkasta sig..’’. Dessa typer av argument är symptomatiska för hur dagens feminister infantiliserar vuxna kvinnor och gör dom till offer som inte är benägna att fatta självständiga beslut.

Att förutsätta manipulation idiotförklarar kvinnor och framställer dom som förtryckta, kränkta varelser som inte kan tänka för sig själva. Rung argumenterar grundlöst vidare att filmen kommer att leda till ’’fler friande domar’’, då män kommer hävda oskuld med rollspel som ursäkt.

Noll forskning, noll studier som stöder detta påstående. Oroväckande, särskilt när inlägget skrevs av en verksam kriminolog som ska tas seriöst av allmänheten. Hennes hyperboliska, feministiska retorik är vidare ett desperat försök till att manipulera läsare.

När hon beskriver porr som avhumaniserande och förnedrande för kvinnor; där ’’kukar trycks in i alla hål’’ samtidigt som kvinnor låtsas njuta och ’’mascaran rinner’’. Och värst av allt är att hon drar en koppling mellan dessa ’’förnedrande’’ porrfilmer och sexuellt våld i samhället.

Utan bevis, utan studier, utan några som helst belägg! Varför måste feminister jämt döma ut kvinnor och framställa oss som offer? Varför kan inte vuxna människor, få fatta beslut och ta ansvar för sina egna handlingar oavsett kön? Feminister måste respektera vuxna kvinnors beslut.

Oavsett om vi går med på BDSM-sex, viker ut oss i tidningar eller om vi föredrar att ligga med kontrollerande män som är sexistiska svin. Valen må vara bra eller dåliga, men fortfarande är det vuxna människor som har gjort valen.

Emmie Mikaelsson