Torsdag 22 Februari 2024
Moderaterna i Järfälla efterlyser Anders Ygeman
1 av 4
Moderaterna i Järfälla efterlyser Anders Ygeman - Foto: TT/Privat/Privat
2 av 4
- Foto: TT
Cecilia Löfgreen, Oppositionsråd i Järfälla för Moderaterna
3 av 4
Cecilia Löfgreen, Oppositionsråd i Järfälla för Moderaterna - Foto: Privat
Oskar Weinmar, Oppositionsråd i Upplands Väsby för Moderaterna
4 av 4
Oskar Weinmar, Oppositionsråd i Upplands Väsby för Moderaterna - Foto: Privat

Ge polisen en chans att rädda förorten, Ygeman

Moderater: "Samma kväll anmäldes ett våldtäktsförsök i Kallhäll. Veckan innan rapporterades det om bilbränder och personrån."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Personrån, butiksrån, skottlossningar, mord, bilbränder och våldtäkter är ord som beskriver de värsta områdena i Sverige. Tyvärr kan Järfälla och Upplands Väsby numera beskrivas med samma ord.

Två tidigare lugna kommuner har blivit hårt drabbade av brottslighet. Om inte utvecklingen hindras riskerar vi få samma problem som i Malmö.

Förra året upplevde Upplands Väsby och Järfälla flertalet bilbränder, personrån, butiksrån och även mord. År 2017 har inte börjat bättre. I onsdagskväll rapporterades det om skottlossningar i bostadsområdet Fresta där två personer ska ha skadats.

Samma kväll anmäldes ett våldtäktsförsök i Kallhäll. Veckan innan rapporterades om bilbränder och personrån men också en överfallsvåldtäkt mot en minderårig flicka.

Vi behöver krafttag mot kriminaliteten och dess orsaker. Tyvärr är de lokala socialdemokratiska kommunalråden lika passiva som regeringen. Satsningar på ”kultur mot brott” är säkert väl menat, men det knäcker knappast den grova kriminalitet som växer fram.

Underbemanningen inom polisen skapar stora problem i kommunerna. Trots detta ökar inte Anders Ygeman resurserna till polisen. Fler och synliga poliser, tydliga krav på att delta i utbildning och arbete tillsammans med ett helt samhälle som står upp för rätt och fel behöver nu komma på plats.

Vi har avsatt pengar för 2000 fler poliser. Vi vill också att det ska bli lättare att utvisa brottslingar och att straffen ska skärpas bland annat för våldsbrott, vapenbrott och brott mot blåljuspersonal.

Våra kommuner behöver också ett effektivt förebyggande arbete, där riskindivider identifieras och stöttas, så att de inte fastnar i gäng och kriminalitet.

Vi föreslår ökad närvaro av väktare och ordningsvakter utöver fler poliser. Vi vill utöka kameraövervakningen i brottsutsatta områden och förbättra belysningen. Till vår besvikelse har det dock varit dåligt med gehör från de socialdemokratiska kommunalråden.

Det socialdemokratiska styret, nationellt och lokalt behöver vakna. Vi moderater är fast beslutna att Järfälla och Upplands Väsby inte ska bli som Malmö.

Cecilia Löfgreen,
Oppositionsråd i Järfälla för Moderaterna

Oskar Weinmar,
Oppositionsråd i Upplands Väsby för Moderaterna

/
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.