Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vi behöver också lära unga tjejer att man inte behöver klä av sig för att få likes

- 22/02/2017, 14:14 -

Denna text är hämtad från bloggen nicoleryden.blogg.se.

1 av 3

Privat/TT

2 av 3

Privat

3 av 3

TT

Nicole Rydén: "Om vi vill äga rättigheten till våra kroppar behöver vi växa upp i ett samhälle där det är normalt att behålla den för sig själv."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag är genuint lättad över utvecklingen, att kvinnokroppen kan blottas och normaliseras i nya tappningar. Liksom avsexualiseras? Att kvinnan själv ska bestämma när hon vill vara sexuell och aldrig vara objektifierad är en självklarhet.

Men jag kommer att förklara för min dotter att henne kropp förmodligen alltid kommer att vara intressant. Tyvärr, eller gladeligen? Det får hon bestämma själv. Vi måste sluta tala om för alla hur det "ska vara". Samhället är bara en illusion som vi alla är en del av.

Kvinnokroppen är vacker och magisk. Den kommer nog alltid att vara mer intressant än mannens? Hallå, vi kan ju föda barn!

Alla kroppar är intressanta givetvis. Det spelar ingen som helst jävla roll hur du ser ut eller vilket kön du har. Lång, kort, tjock, smal eller vältränad och så vidare, med mera, etcetera. Det kommer alltid finnas en mottagare som runkar eller gnider sig till dina bilder.

Om vi vill äga rättigheten till våra kroppar så behöver vi också växa upp i ett samhälle där det är "normalt" att behålla den för dig själv. Det är förbannat tvetydigt nu, inte sant?

Vi visar upp oss själva för att bli bekräftade i olika syften – men ställer samma krav på olika mottagare?

Jag blir ofta ifrågasatt för mina tatueringar, svordomar och starka åsikter. Att jag orkar och "vågar tycka så jävla mycket" hela tiden.

Men var inte rädd för en uppkäftig brud med tatueringar som svär och tycker en jävla massa saker – var orolig för tjejen som klär av sig bara för att passa in.

Nicole Rydén

Vill du också få ut din röst?