Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ungsvenskarna: Vi håller med SD, Sverige behöver förstärkningspolis

- 02/03/2017, 16:21
Sergeant Michael Clarke, försvars- och säkerhetspolitisk talesperson Ungsvenskarna
1 av 3

Sergeant Michael Clarke, försvars- och säkerhetspolitisk talesperson Ungsvenskarna

TT/Privat

2 av 3

TT

3 av 3

Privat

Ungsvenskarna: "De ska patrullera och ständigt finnas närvarande i särskilt utsatta områden, i det så kallade No-go zonerna”.

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Pontus Andersson, politisk sekreterare för Sverigedemokraterna i Malmö lyfte nyligen en intressant tanke som fått stor spridning medialt, bildandet och användandet av ett gendarmeri.

Att bilda ett gendarmeri eller en förstärkningspolis är en god tanke som Ungsvenskarna helt ställer sig bakom, men det måste göras så att de kan användas på rätt sätt för det de är till för.

Tanken med ett gendarmeri eller liknande organisation är att kraftfullt visa att staten är på plats, ständigt finns där och att de förebygger brott genom sin blotta närvaro, de ska självfallet också kunna ingripa för att förhindra att brott genomförs eller stoppa förövare som begår eller har begått ett brått.

Syftet med gendarmeriet/förstärkningspolisen är inte att utbilda nya brottsutredare eller kriminalpoliser utan just att visa "show of force".

Det ska vara denna typ av förstärkningspoliser som patrullerar, posterar och ständigt finns närvarande i särskilt utsatta områden eller så kallade ”No-go zoner”, medan den ordinarie polisen hanterar utredandet av brott och grövre brott.

Utöver detta skall dessa nya förstärkningspoliser ej vara bemannade av värnpliktiga utan enbart av anställd personal och dessutom skall dessa vara krigsplacerade i sitt förband för att kunna användas av Försvarsmakten även efter avslutad tjänst i händelse av höjd beredskap, kris eller krig.

En ytterst viktig sak att minnas är dock att Försvarsmakten med nuvarande budget och personaluthållighet inte förmår att bemanna, utrusta eller sätta upp en sådan styrka utan betydande ekonomiska tillskott.

Ungsvenskarna vill återuppbygga och rusta hela totalförsvaret och i detta koncept platsar ett gendarmeri eller beredskapspolis alldeles ypperligt. Vi förstår att detta kommer att kräva stora ekonomiska resurser men vi vet också att säkerheten för hela Sveriges befolkning är någonting som är värt att prioritera och satsa på.

Ungsvenskarna sätter Sveriges säkerhet främst i alla lägen.

Sergeant Michael Clarke,
Försvars- och Säkerhetspolitisk talesperson Ungsvenskarna