Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Isabelle, 23: Vuxna män – sluta smygfota mig på tunnelbanan

Denna text är hämtad från bloggen ISABELLE STRÖMBERG.

1 av 3

TT/Privat

2 av 3

3 av 3

TT

Debatt | 06/03/2017 15:04

Isabelle Strömberg: "En gubbe satt snett mitt emot mig på tunnelbanan när han smygfotade mig mellan benen!"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Nu vet jag inte om det bara är jag som har börjat bli extremt paranoid haha, men jag känner väldigt ofta att folk smygfotar mig på tunnelbanan. Senast idag.

Och jag menar inte av små "fangirlz" liksom, nej, i de allra flesta fallen är det vuxna män som tar sig friheten att så odiskret vinkla telefonens kamera mot mig. Oftast vänder jag mig bara bort och känner mig otroligt obekväm, men många gånger har jag även konfronterat de som smygfotar. dock inte helt utan strid tyvärr.

Till exempel en gång stod jag och väntade på tvärbanan med min pojkvän i Gullmarsplan. Och då sitter två män i 30-års åldern i "busskuren" eller vad man ska kalla det, varpå en av dom helt oblygt och tydligt tar bilder på mig med sin telefon. Jag frågar honom vad fan han håller på med, varför han tar bilder på mig.

Då kliver hans kompis fram och förklarar att han som smygfotat minsann inte förstår svenska. "Det skiter väl jag i, får man inte lära sig att visa respekt i andra länder menar du?"

Jag uppmanar honom att ta bort bilderna, vilket de vägrar, och de börjar istället gå på min pojkvän och frågar "vad ska du göra åt saken??"

Jag ser hur min pojkvän kokar och är nära att slå honom på käften (det hade även jag stor jävla lust med), men i samma stund kommer vår tvärbana. Vi kliver på i olika vagnar och jag ber min pojkvän att försöka släppa det. Jag vill inte ha massa bråk.

En annan gång röt min pojkvän verkligen ifrån, då han kom på en gubbe som satt snett mittemot mig på tunnelbanan (min pojkvän satt mittemot mig och bredvid gubben) när han smygfotade mig, mellan benen! Visst jag hade jeans på mej, men jävlar alltså, vilket äckel.

Jag förstod först ingenting när min pojkvän flög upp ur sätet och gormade på gubbäcklet, som verkligen blev tagen på sängen men låtsades som att han var helt förvånad och inte förstod något, mumlade nått på ett annat språk och skyndade sig att kliva av tunnelbanan.

Ja, detta är två av alla gånger det hänt. Vad är era tankar kring detta? Jag fattar verkligen inte, har folk ingen som helst respekt? Skäms de inte? Och varför gör de så här?

Ska de gå hem och runka till bilderna sen eller vad har de tänkt? Dessutom är jag en person som helst undviker konfrontationer och onödigt tjafs och låter det ofta bara vara. Men ska det behöva vara så?

Isabelle Strömberg

Vill du också få ut din röst?
Har du varit med om något liknande?