Marcus Birro skriver om Petra Medes uttalande om föräldraledighet
1 av 3
Marcus Birro skriver om Petra Medes uttalande om föräldraledighet - Foto: Privat/TT
Petra Mede
2 av 3
Petra Mede - Foto: TT
Marcus Birro
3 av 3
Marcus Birro - Foto: Privat

Marcus Birro: Tack för att du vågar stå upp mot eliten, Petra Mede

Marcus Birro: "Ingen riskerar något alls i skräck för att bli jagad av det politiskt korrekta drevet".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I en radiointervju med P3 talar komikern Petra Mede om att ha blivit mamma.

Hon säger att hon gärna ville vara hemma med barnet den första tiden. Hon är noga med att inte generalisera och säger uttryckligen att detta gäller för henne. Givetvis blir hon bombarderad med hätska motfrågor och ifrågasättanden.

Givetvis slår sen kvällstidningarna upp det stort och ställer sig bredbent vid sidan av med förfärad min och tycks genom sin artikel utbrista: ”Men Petra! Vad handlar detta om? Vem tror du att du är? Hur kan du som uppburen och framgångsrik programledare och komiker säga något sådant här fruktansvärt? Hur är i hela världen tänkte du när du inte bara tänker tanken att du som mamma vill vara hemma med barnen, utan när du också säger det högt i en intervju?! Är du inte riktigt klok? Kan du inte första paragrafen i svensk offentlighet?! Håll käften med alla tankar som det allra minsta sticker ut från den härskande elitens diktatoriska ordning. Herregud…Att vara Petra Mede och sitta i radio och säga att du vill vara hemma med barnen. Du borde skämmas”.

Det är särskilt en mening I slutet av intervjun som är extra intressant. Petra Mede är komiker (en av de bästa i vårt land om ni frågar mig) så hon skrattar lite när hon säger att det inte var särskilt smart av henne att avslöja sina åsikter.

”Ingen av det jag sagt de senaste fem minuterna har gagnat min karriär.”

Hon skrattar när hon säger det. Men det borde hon nog egentligen inte göra. För det är dagens rätt allvarliga sanning. Om du som någon form av offentlig person har funderingar, åsikter, känslor och tankar som går på tvärs med den rådande elitens, så riskerar du allt.

Du riskerar ditt anseende, du riskerar dina anställningar och därmed hela ditt yrkesmässiga liv. Det är inte på skämt, det är på blodigt allvar.

Därför håller nästan alla offentliga människor käften. Därför lallar de med i samma sång. Därför säger de ingenting om någonting när de blir intervjuade.

Det finns en offentlig åsiktspolis som leds av ett elitistiskt maskineri av tyckare och halv-fascister som i det goda hatets namn lyckats förvandla det offentliga Sverige till en jamande kattunge.

Ingen vågar säga något annat än det som alla andra redan sagt. Ingen riskerar något alls i skräck för att bli jagad av det politiskt korrekta drevet.

Det är inte så att alla egentligen tycker samma, men de som tycker på andra sätt vågar helt enkelt inte yttra sig eftersom de, med all rätt, är rädda för vad som kan hända då.

Allt detta riskerar att ge oss ett offentligt samtalsklimat där ingen egentligen säger någonting om någonting, där man blir jagad av tidningarna om man under några minuter vågar yppa en enda uppfattning som går på tvärs med den diktatoriska grundplan som är den agenda-styrda offentlighetens rättesnöre.

Så heder till Petra Mede för att hon vågade. Vår offentlighet behöver långt fler människor som vågar säga vad de tycker.

Marcus Birro

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.