Sonny, 18: Jag blir mobbad för att jag älskar hästar

- 29/03/2017, 17:15
1 av 3

Privat/TT

2 av 3

TT NYHETSBYRÅN

3 av 3

Privat

Sonny Andersson: "Jag känner varje dag att jag inte hör hemma i den sporten på grund av att jag är kille".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ridning är ju en sport. Hur kan det då vara så att killar i yngre ålder blir mobbade för att dem gillar denna sport? Asså det går inte ihop för mig.

Jag själv har sen väldigt ung ålder blivit smutskastad eller mobbad på grund av att jag har tyckt om en sport. En sport som verkligen står mig nära hjärtat och alltid kommer att göra det.

Varför är de ingen som blir mobbad när den spelar fotboll? Förstår ni hur jag menar? Jag är så sjukt trött på att se fler och fler inlägg om killar som inte blir välkomna av ridklubbar på grund av att de är killar. Det är verkligen inte okej!

Jag känner varje dag att jag inte hör hemma i den sporten på grund av att jag är kille. Varje gång i exempelvis en matsal så får jag världens blickar när jag har på ett par tighta byxor.

Det ska inte vara så längre. Jag är kille och älskar ridsporten och jag älskar hästar. Vad är det som skapar problem? Vad är de man hatar på när en kille gillar hästar och gillar att rida?

Jag tycker att det är så sjukt tråkigt att se unga killar som blir retade för att de satsar på ridningen. Jag ryser lite när jag tänker på det.

Det finns en Facebooksida som heter killar som rider. Deras budskap är "Vi hoppas den här sidan kan inspirera fler killar att börja rida och att de som gör det vågar stå för det i skolan och inför kompisar."

Självklart kommer ingen våga stå för det i slutändan om det håller på så här. Egentligen ska det inte finnas en Facebooksida för att få fler killar att rida. De ska inte behöva vara rädda för att berätta för sina vänner om sina intressen. Varför kan inte ridsporten för killar vara lika vanligt som killar inom fotbollen?

Jag vill verkligen stå upp för alla killar som kämpar för sina drömmar inom ridsporten. Ingen ska kunna stå i din väg!

Hade jag varit en kille som inte höll på med ridsport och hade en killkompis som gjorde det så hade jag istället hyllat honom för all tid han la ner.

Finns det någon som har en lösning på detta problem?

Sonny Andersson

Tycker du om ridsport?