Onsdag 17 Aug
Stockholm

Soheila Fors: Det är inte flickors sexualitet som ska kontrolleras

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Soheila Fors: "Om ni inte på något sätt kan kontrollera er sexualitet när ni ser kvinnor så kan ni istället börja bära ögonbindlar!"

Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

När jag läser den här artikeln så kommer minnen tillbaka. Jag var bara 11 eller 12 år när min religionslärare tände en tändsticka nära mina ögon och sa att jag var på väg till helvetet. Mitt hår var orsaken. Varje hårstrå som syntes under huvudduken kunde dra mig och andra till helvetet.

Fruktan gick in i min själ. Jag började bära slöja och chockade hela min omgivning! Jag lärde mig att med fruktan kan man kontrollera och förtrycka andra.

Det varade bara en kort period men ännu minns jag känslan och rädslan för helvetets eld och de flammade lågorna, sjuttiotusen gånger sjuttiotusen gånger hetare än tändstickans låga.

Ni kommer att misslyckas med många: Den bur som ni bygger runt flickor av fruktan, kontroll och förtryck kan inte hålla inne dem som längtar efter frihet. Världen utanför är mycket större än er lilla bur.

Vi som jobbar med människor offrade till förtryck sopar upp efter er. Vi förbinder dem ni sårat, skyddar dem ni jagar och försöker upprätta dem ni knäckt.

Kaos och lidande följer i era spår. Ändå handlar allt bara om er oförmåga till självkontroll. Ni kontrollerar oss eftersom att ni inte kan kontrollera er själva.

Om vårt hår och vårt utseende nu drar er till helvetet så föreslår jag att vi gör tvärtom! Om ni inte på något sätt kan kontrollera er sexualitet när ni ser kvinnor så kan ni istället börja bära ögonbindlar!

Ni blir fria från den maniska sexuella pressen i att se någon av det motsatta könet och vi blir fria från sexuella rovdjur. Ni får äntligen vila från en plågsam sexualdrift och vi får frihet. Alla är vinnare!

Eller så kan ni bara vrida på huvudet se bort istället för att frestas och låta flickorna få vara i fred tills de själva får bestämma över sina liv.

Jag hatar religiöst förtryck, oavsett religion, som hellre knäcker en annan människa än tar itu med sina egna problem.

Soheila Fors

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (26)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.