1 av 3
- Foto: Privat/TT
2 av 3
- Foto: NTB scanpix
3 av 3
- Foto: Privat

Soheila Fors: Nej, det är inte islamofobi att kritisera kvinnoförtryck

Soheila Fors: "Att kritisera nedvärdering av kvinnor, månggifte och barnäktenskap – är det islamofobi?


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Här i Sverige hävdar Sveriges Förenade Muslimer (SFM) att kvinnor:

-Inte bör lämna hemmet

-Ska täcka sig från huvud till fot

-Inte prata i onödan eller skratta

-Inte ha parfym

-Osv...

Det är vi (avfälliga/avgudadyrkare) som finansierar dem. De har fått en halv miljon i statsbidrag för att underminera det svenska samhällets mänskliga fri- och rättigheter. Unga pojkar indoktrineras i kvinnohat och kvinnoförakt. Vi ser resultatet i tidningar varje helg.

Pojkarna gör inget fel enligt dem, de gör bara som de lärt sig. Att Sverige aningslöst finansierat förtryck och upplösning av vår egen värdegrund, den som gjort landet fritt och jämlikt är gränslöst naivt. Jag är övertygad om att SFM och deras likar har jätteroligt åt vår dumhet.

Känns det mullorna förkunnar nytt och skrämmande för dig? För oss som kommer från Mellanöstern är det inget nytt. Det är så islamister alltid har agerat. De följer bara sin plan, men skrämmande? Ja, verkligen!

Nu hävdar SFM att det är islamofobi att ta upp deras könsförtryck. Att kritisera nedvärdering av kvinnor, utstötning av kvinnor från det offentliga rummet, månggifte och barnäktenskap – är det islamofobi? Är det inte snarare att hävda att mänskliga fri- och rättigheter även gäller kvinnor?

Jag minns moralpoliserna, pasdarerna från mitt hemland. Deras agenda var exakt den samma som dagens moralpolisers i Sverige. Tro inte att något har ändrats, eller moderniserats eller liberaliserats!

De drömmer fortfarande om en sexualiserad värld med kvinnan som boskap. I Tehusen runt om i Sverige hör vi varje dag berättelser om förtrycket av kvinnor och oliktänkande. Kabul, Mogadishu och Raqqa är inte längre avlägset, bara ett stenkast bort.

Den stora frågan är om vi ännu har kraft att hävda vårt fria samhälle?

Är politiska partier och folkrörelser intresserade av att ta den ideologiska kampen, att återknyta till de rötter som födde dem eller är värdegrund gammaldags och förtryck modernt?

Den som lever får se.

Soheila Fors

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.