Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Antonia, 20: Vi får inte låta oss skrämmas – våga gå ut på stan idag!

Våga gå ut efter terrorattacken.
1 av 3

Vi får inte låta oss bli skrämda.

Privat/TT

2 av 3

TT

Terrorattacken.
3 av 3

​Antonia Alan.

Privat

Debatt | 08/04/2017 10:13

​Antonia Alan: "Kära medmänniskor och kära medsvenskar, låt oss inte glömma att detta är vårt land och att vi aldrig ska låta oss påverkas"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Stockholm, min nya hemstad och hela trygga Sveriges huvudstad. Igår drog alltså en lastbil i full fart in över Drottninggatan.

JA precis, gatan där jag, du och många andra flera gången har promenerat för att ta en fika, köpa skor eller kanske köpa något snyggt plagg på Zara eller H&M. Vem hade kunnat trott att något sånt kunde hända där?

Som Handelsstudent så befann jag mig läskigt nära platsen där allt detta skedde precis innan det inträffade. Tack och lov så åkte jag därifrån precis innan och TACK OCH LOV så är alla som jag kontaktat oskadda.

Dock får vi inte glömma att det nu är 4 bekräftat döda och 9 allvarligt skadade enligt polisen. Alla de döda har otroligt många anhöriga som i detta nu lider och som alltså har förlorat en syster, mamma, bror, pappa, kusin, faster eller vad det nu kan vara.

De skadade kommer antagligen för alltid ha bilden kvar på näthinnan när det kom en lastbil rakt emot dem och alla de människor som såg detta lär ju inte ha sovit gott i natt.

Men kära Stockholm och kära Sverige, FYFAN vad bra vi skötte detta! Det var en omtumlande händelse och det har känts som att man levt mitt i en hemsk mardröm. Men mitt i allt det såg jag hur restauranger gick ut med att de erbjöd gratis hemkörning av mat till folk som satt fast i innerstaden.

Förutom det så skapades hashtaggen #openstockholm som garanterat räddade många stockholmares kväll. Så i allt detta hemska så får vi ändå vara glada att Stockholm blev en enda stor familj som stöttade varandra! Och nu då? Ska vi sitta hemma resten av helgen och inte göra någonting?

Jag säger, FAN HELLER! Är det så att detta handlar om ett terrordåd så är det som terroristerna vill just att vi ska sluta leva våra liv som vanligt. Ska vi då ge dem det? FAN HELLER!

Därför går jag som vanligt gå till jobbet idag och jobbar i Sveriges största galleria. Jag kommer med glädje servera mat till varenda själ som trotsar detta terrordåd och tar sig dit.

För kära medmänniskor och kära medsvenskar, låt oss inte glömma att detta är vårt land och att vi ALDRIG ska låta oss påverkas av terrorister. FAN HELLER!

Antonia Alan,
Student

Kommer du våga dig ut idag?