Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Låt aldrig hatet segra" är bara tomma ord från kultureliten

Johan Wagner, 22, studerar till civilekonom på Uppsala universitet.
1 av 3

Johan Wagner, 22, studerar till civilekonom på Uppsala universitet.

Privat/TT

Han har en del att säga om "åsiktskorridoren" i Sverige.
2 av 3

Han har en del att säga om "åsiktskorridoren" i Sverige.

TT

På fritiden diskuterar Johan gärna utrikespolitik och festar med sina vänner.
3 av 3

På fritiden diskuterar Johan gärna utrikespolitik och festar med sina vänner.

Privat

Debatt | 11/04/2017 14:15

Johan Wagner: "Att hålla en tyst minut, byta profilbild och blicka framåt har nu blivit en rutin för terror som allt närmare når sin vardag"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Folk som säger "låt inte terrorn plocka billiga politiska poäng", hur tänker ni? Ett samhälle ska kunna utvecklas efter händelser och andra faktorer som påverkar vår vardag. Det är och har alltid varit en naturlig principsak.

Jag får ont i själen när jag hör talare under kärleksmanifestationen på Sergels torg använda sig av termer som "öppna era hjärtan" och "låt aldrig hatet segra".

Som tomma ord till att vi bara ska vifta bort problemet och gå vidare. Jag pratar såklart om attentatet som skedde i Stockholm under fredagen.

Det är dock inte konstigt. För Sverige är inte på något sätt progressivt. Vi lever i en åsiktskorridor och drivs av en kulturelit som berättar vad just du ska tycka. Är du oliktänkande ska du tiga.

Det har alltså gått så långt att vi helt och hållet har slutat tänka på oss själva. En destruktiv mentalitet som helt och hållet saknar sunt förnuft.

Så vad kommer då att hända? Att vifta bort problem och inte förhindra dessa på något sätt leder till en normalisering.

Att hålla en tyst minut, byta profilbild och blicka framåt har nu blivit en rutin för terror som allt närmare når sin vardag.

Är det så här vi vill ha det? Om inte, håll käften och tig!

Johan Wagner

Håller du med?