Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

PT: De här 3 sakerna får du absolut inte göra på gymmet!

- 22/04/2017, 14:37 -
1 av 3

Privat/Shutterstock

2 av 3

Shutterstock

3 av 3

Privat

Isak Melin: "Gymmen har blivit ett andra hem för många, men det betyder inte att alla vet hur man beter sig."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Vi är alla väl uppmärksammade om att styrketräning (träning överlag) idag har blivit en väldigt het trend bara de sista 1,5-2 åren och att äga ett gymkort är nästan mer vanligt än att inneha ett körkort (ej grundat på någon som helst statistisk undersökning).

Där finns både de som är där främst för hälsans skull, de som vill fylla ut skjortan och jeansen lite bättre och även de som behöver lite miljöombyte och gärna tar med sig en vardagskonversation att föra mellan seten.

Ja, gymmen har blivit ett andra hem för många vilket innebär att det är ett konstant flöde då 100-1000-tals medlemmar är i omlopp varje dag och ska uträtta sina ärenden.

Som konsekvens utav detta så är det dock inte helt lätt för alla att bete sig som man bör för att det fortfarande ska vara en trivsam miljö för övriga. Jag tänkte ta upp några utav de vanligaste förekommande problemen som jag tror att alla känner igen sig i.

1. Lägga tillbaka vikterna och det helst på rätt plats!

Jag tror att alla någon gång lite tyst för sig själv lagt en och annan svordom när man kommit fram till en maskin och ska utföra sina repetitioner, men väl på plats bemöts utav en maskin där tidigare person inte brytt sig om att plocka undan vikterna efter sig.

Eller hantlarna som var tänkt att man skulle använda men istället finner att 2 andra, ibland till och med olika, ligger på platsen där de tänkta hantlarna skulle ha legat. Det är ett väldigt vanligt problem som tyvärr medlemmarna men främst receptions personalen som jobbar på gymmet blir lidande för och är en vanlig ej planerad arbetsrutin som tyvärr är nödvändig dagligen.

2. Håll ordning på dina shakes!

Ett nersmetat omklädningsrum eller en toalett där halva pulverpåsen efter någons proteintillskott ligger överallt förutom i den tänkta Shakern. Det applicerat med lite vätska och man har fått ett vinnande koncept för något som man inte vill ha på ens rena fräscha träningskläder men gärna ofrivilligt lyckas med.

En lösning är att antingen köpa de redan färdigblandade shakes’en som gymmet redan säljer alternativt att blanda den utanför gymmets lokaler för att undvika mycket tråkigt för alla andra.

3. Välj dina selfie-tillfällen med omsorg!

Allt eftersom den heta träningstrenden växt så har likväl även sättet att kunna presentera sina aktiviteter blommat i samma takt för att smidigt kunna exponera sig genom sina sociala kanaler, mest i detta fall riktat mot Instagram.

En social kanal där du via din personliga profil jagar följare och likes från likasinnade personer genom att ladda upp bilder eller videos på din vardag eller dina fritidsintressen, alternativt jobb och resor.

Vanligtvis så brukar det vara så att desto bättre bild som laddas upp desto mer likes från vänner och familj men även minst lika riktat mot totala främlingar som ger individen en slags tillfällig stimulans från bekräftelsen att man gjort något som är utav intresse.

För vissa kan det även vara en så kallad morot för att faktiskt ta sig iväg till gymmet och sedan ladda upp bilden på att man har varit ambitiös istället för att ha åkt hem och lagt sig på soffan efter jobbet.

Tyvärr så kan timingen utav fotosessionen infalla vid fel tillfälle, på fel plats, medan hen ockuperar en mer attraktiv maskin eller annan utrustning och förhindrar på så vis övriga från att kunna nyttja denna.

Troligtvis det vanligare störningsmomentet ute på gymmet som fått många att höja på ögonbrynet vare sig man blir påverkad eller inte.

Summering utav detta. Har du som avsikt att utföra ditt träningspass och samtidigt vill visa alla andra den respekt som man förtjänar, både inför andra medlemmar och även personalen, tänkt då på att du inte är ensam på gymmet och att din mamma med största sannolikhet inte jobbar där för att kunna städa upp efter dig. 

Isak Melin

Är du skyldig till något av det här?