Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lady Dahmer: Är det systerligt att lura i trötta kvinnor dyra piller?

- 25/04/2017, 13:30 -

Denna text är hämtad från bloggen Lady Dahmer.

Lady Dahmer anser att kritiken mot Hannah och Amanda är befogad
1 av 3

Lady Dahmer anser att kritiken mot Hannah och Amanda är befogad

Privat/TT

Hannah Widell och Amanda Schulman
2 av 3

Hannah Widell och Amanda Schulman

Noella Johansson/TT

Lady Dahmer
3 av 3

Lady Dahmer

Privat

Lady Dahmer: "Placebo är effektivt som attans men kvacksalveri är väl kvacksalveri oavsett vem avsändaren är?"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Entreprenörerna Amanda Schulman och Hannah Widell har varit i blåsväder senaste veckan. De har börjat sälja ett kosttillskott riktat till kvinnor, "HERS", för dyra penningar och har således blivit granskade av journalister som Jenny Strömstedt, Sanna Lundell och Sara Martinsson och THE SHITSTORM som drabbat dessa tre kvinnor är inte nådig.

Jag tycker det är helt fantastiskt att se hur kvinnor sluter upp kring varandra som följarna gör kring Amanda och Hannah men nånstans känner jag ändå lite dålig smak i munnen, för den kritik som systrarna har fått är saklig och professionell och här behövs inga riddare med dragna lansar som ställer upp ett försvar.

Här behövs snarare kritiskt granskande ögon. Det är liksom ok att älska Amanda och Hannah utan att backa precis varje grej de gör.

"EU har lagar kring vad en fabrikant får säga om ett kosttillskott. Det är förbjudet att påstå att en produkt kan förebygga, lindra eller bota sjukdomar eller andra ohälsotillstånd", skriver Martinsson men menar samtidigt att Widell och Schulman kringgår det här genom att sprida sina följares uppskattande inlägg om HERS, snarare än att skriva om effekterna själva. – Ur Resumés artikel

Men nej, istället så anklagas Strömstedt, Lundell och Martinsson för att vara osysterliga kvinnohatare och får en mobb av arga kvinnor efter sig. Det är väl osysterligt kvinnohat om nåt?

Hannah menar också att de utsatts för ett drev, och det känns säkert så när man är ovan vid den här typen av kritik, men vad kallar de då stormen som riktats mot sagda journalister?

Och är det verkligen så jävla systerligt egentligen att pracka på trötta kvinnor ett dyrt piller som inte har några som helst dokumenterade effekter? Är det verkligen så systerligt att uppmana dessa trötta kvinnor att driva en hel reklamkampanj åt dem (så de, som Martinsson skriver, kommer undan EU's marknadsföringslagar)?

Amanda ber sina följare skriva mer om effekterna och tagga in dem så fler kan ta del av deras vittnesmål. Nån berättar att hon med hjälp av pillret har botat sin panikångest, nån annan har blivit fri sin hypokondri (?!!). Placebo är effektivt som attans men kvacksalveri är väl kvacksalveri oavsett vem avsändaren är?

Och finns det ett systerskap i kapitalismen? Kan man åberopa feminismen här? Är inte kapitalismen patriarkatets högborg och är det inte jävligt ofeministiskt i sig, om vi nu ska gå den vägen, att sälja dyra produkter till just kvinnor och sedan marknadsföra dem som nån slags räddning ur vardagsträsket?

Obs, jag kallar inte Amanda och Hannah för antifeminister, absolut inte, men jag tycker det de gör här är jävligt fult och ohederligt egentligen när jag tänker efter.

Lady Dahmer

Vill du också få ut din röst?
Håller du med Lady Dahmer?