Jakob Öqvist: Aftonbladet spär på kroppshetsen hos tjejer

- 02/05/2017, 09:53 -
Jakob Öqvist har tröttnat på kroppshetsen
1 av 3

Jakob Öqvist har tröttnat på kroppshetsen

Faksimil/TT

2 av 3

Faksimil

Jakob Öqvist
3 av 3

Jakob Öqvist

TT NYHETSBYRÅN

Jakob Öqvist: "Ingen ska behöva skämmas för hur man ser ut, kan det bli nästa löpsedel, Aftonbladet?"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Nej Stina (kvinnan i Aftonbladets artikel), DU behöver verkligen inte skämmas. Varken de dagar du kan böja dig fram och lyckas greppa tag på lite hud med tillhörande underhudsfett eller då du deffat och man kan se dina rippade magmuskler.

Aftonbladet däremot som spär på kroppshetsen hos tjejer borde skämmas som satan. Jag har två gånger i livet tränat mig till den så kallade "strandkroppen" och den har ingenting med hälsa och välmående att göra.

Veckan före fotografering mådde jag piss! Nu tränar jag fyra till sex gånger i veckan och äter varierat och mår svinbra. TROTS att jag kan greppa tag i min mage, hör och häpna?!

Att hela tiden tänka på vad du äter, när du äter, (oj, äta en kanelbulle på en tisdag, hjälp!) och få ångest när du missar ett litet träningspass är allt annat än sunt. Tjejer som rent naturligt har högre kroppsfettprocent än killar har ännu svårare att få väldefinierade magrutor och måste träna mer och köra en ännu striktare diet.

Inget som någon ska sträva efter och bara nödvändigt om du ska tävla i någon tramsig bikini fitness-tävling, men det har ingenting med hälsa och välmående att göra!

Ingen jävel ska behöva skämmas för hur man ser ut, kan det bli nästa löpsedel Aftonbladet?

#VägraKroppshets

Jakob Öqvist