Onsdag 18 Maj
Stockholm

Aye, 23: Det är islamofobi att kalla det för en kupp, Weidmo Uvell

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Aye Alhassani: "Historien inte är lika juicy som Rebecca Weidmo Uvell samt andra islamofob-anhängare gärna hade önskat".

Kommentera (195)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Jag har sett att många aktivt delat Rebecca Weidmo Uvells påståenden och gärna hade hoppats på att allt detta var en kupp men jag kan tyvärr meddela er att historien inte är lika juicy som Weidmo Uvell samt andra islamofob-anhängare gärna hade önskat.

Det är kanske dags att klargöra vissa delar som ständigt misstolkas:

1. Jag sökte till tjänsten som check-in personal INTE FLYGVÄRDINNA!

2. SAS Policyn fanns inte skriven någonstans, även deras anställda var omedvetna om denna policy. Denna info blev uppdaterad i efterhand 26e April, efter att den fick medial uppmärksamhet.

3. Jag har ingen koppling till demonstrationen annat än att mitt fall var en konsekvens utav EU-dommen, därav blev även demonstrationen mer uppmärksammad eftersom att den kämpar för beslöjade kvinnors rättigheter.

4. Varje år planeras demonstrationer 1:a Maj eftersom att det är arbetarnas dag. Rätten till våra kroppar var inplanerad som protest mot EU-dommen som kom ut 14:e Mars eftersom att dommen berör beslöjade arbetare!

5. Bojkotta-SAS gruppen var skapad för att obviously ha som mål att fler ska ta ställning emot policyn genom att bojkotta SAS. För att detta ska uppnås, krävs det att man sprider informationen runt om i världen. (Genom att översätta texten till flera språk). Därav mitt "WE MADE IT" när vi fick ut nyheterna till AJ+ som har en plattform på 9 miljoner följare och nyheten blev därmed viral.

6. Jag är konstnär (@ArtByAye) samt läser IT, Medier & Design med inrikting Grafisk Design. Kursen Medieaktivism ÄR INTE ENS inkluderad i min utbildning.

7. Jag har inte tackat Nej till några jobb utan har bara inte tackat Ja, ser ni skillnaden? Jag har valt att återkomma senare eftersom att jag är helt uppslukad av allting som har hänt och behöver tid för att normalt kunna återgå till mina vardagsrutiner.

8. Snälla be smart people! Hade den varit planerad, eller något liknande hade man ju ändå inte öppet i en offentlig grupp yttrat sig?

Det är lätt att misstolka information när man väljer att ta informationen ur kontext. Att endast ta skärmdumpar på kommentarsfältet och undvika att visa hela inlägget som kommentarerna skrivs i, är ett tydligt exempel på att manipulera information.. som hon faktiskt gör i detta fall.

Uvell är duktig på att hitta på konspirationsteorier och detta verkar vara något som hon är rutinerad inom. Ni kanske gärna vill tro att jag även planerade EU-domen också?

Jag är inte skyldig till att förklara mig men jag vill inte heller att ni tror att jag kommer ge upp. Dessa personer försöker bara skapa dessa störningsmoment för att vi ska lyfta blicken från problematiken!

MEN problemet kvarstår och vi fortsätter kämpa för våra rättigheter. Det Weidmo Uvell har gjort är nu anmält hos polisen.

Aye Alhassani

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (195)
Kopiera länk
Dela