Piller är inte lösningen på psykiska problem – använd hjärnan

- 10/04/2017, 23:44 -

Denna text är hämtad från bloggen Therapystreams.

1 av 3

TT/Privat

2 av 3

TT

Emelie Lagerborg
3 av 3

Emelie Lagerborg

Privat

Emelie Lagerborg: "Men samhället tjänar inga pengar på att vi inser vår egen storhet och upptäcker vår obegränsade potential"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Forskning visar att det är våra tankar som skapar stress som i sin tur leder till stressrelaterade sjukdomar. Så om våra tankar kan göra oss sjuka, kan de inte då också göra oss friska? Svaret är jo.

Dr. Joe Dispenza pratade om en depressionsstudie där man använde sig av placebo som visade att 81 procent av människorna som deltog mådde bättre enbart genom att ta ett sockerpiller.

De trodde att de fick kemiska preparat och man kunde se på hjärnan hur de förbättrats avsevärt, och inte bara av ren inbillning, när man tittade på bilder efteråt.

Så vad betyder detta? Det betyder att vi har vårt eget naturliga apotek inom oss. Våra hjärnor kan producera exakt de kemikalier som vi behöver för att må bättre enbart genom en tanke. Vi kan själva ge oss allt vi behöver, så lösningen finns bokstavligt talat på insidan.

Jag vill att ni ska se och förstå vilken potential vi har som människor. För om man tänker efter, det som hände var att hjärnan SJÄLV producerade exakt det som behövdes enbart genom att människorna accepterade, trodde och gav sig hän till tanken av att de fick ett kemiskt preparat som skulle tillföra det hjärnan saknade för att vara i balans.

Återigen, vi behöver inte massa tabletter för att må bra. Det är inte lösningen. Detta är inte bara mitt eget påhitt och dravel, det är neurovetenskap och kvantfysik.

Men samhället tjänar inga pengar på att vi inser vår egen storhet och upptäcker vår obegränsade potential. Det går ju inte att kontrollera och manipulera sådana människor.

Emelie Lagerborg

Vill du också få ut din röst?