Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nemo Hedén: Nej, det är inte bara härligt att vara pappa

- 21/05/2017, 12:45 -
1 av 3

Privat/Privat

2 av 3

Privat

3 av 3

Privat

Nemo Hedén: "Senaste dagarna har jag känt sådan enorm maktlöshet. Otillräcklighet. Frustration. Förvirring. Och också lite sorg".

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

För lite mer än en månad sedan så blev jag pappa till en liten tjej som fick namnet Nova. Mitt liv kastades om på en femöring och ingenting skulle någonsin bli sig likt igen.

Detta är det största och vackraste jag någonsin varit med om. Kärleken till denna lilla tjej går inte att beskriva. Jag är så lycklig och stolt. Det är jag verkligen.

Men, nu är smekmånaden över. Prövningen har nu börjat på allvar. Senaste dagarna har varit tuffa. Såhär: Att ha barn är det mäktigaste jag har upplevt i mitt liv.

Glädjen och lyckan jag fått känna på den senaste månaden saknar motstycke. Men det är också det jobbigaste. Man önskar att bebisen kom med en bruksanvisning? En manual på hur man ska göra?!

Senaste dagarna har jag känt sådan enorm maktlöshet. Otillräcklighet. Frustration. Förvirring. Och också lite sorg. När Nova gapar för full hals så att det skär i öronen.. Och blöjan är bytt, hon har fått mat och vi har gjort allt i vår makt för att få henne glad... men ändå skriker hon.

Den känslan är svårhanterlig för mig. Då blir jag ledsen. Rädd. När detta hände här om dagen så började jag faktiskt gråta i all min förvirring och maktlöshet.. Jag hade inte sovit på 48 timmar och det rann helt enkelt bara över för mig.

Jag börjar tänka.. Hur ska vi klara det här? Vad har vi ens gett oss in på? Hur gör man? Vad tänker du på lilla tjej? Vad kan vi göra för dig? Alla dessa frågor. Sen slutar hon plötsligt att skrika och alla frågorna försvinner.. Och allt jobbigt blir en minne blott. Och allt blir helt underbart igen. Haha. Såhär är det! Det pendlar så otroligt snabbt!

Jag älskar att vara pappa. Det är det finaste jag har upplevt. Och jag har aldrig upplevt en sån här lycka. Sån här kärlek. Men det sätter också igång väldigt mycket hos mig. Känslor. Rädslor.

Tankar och reflektioner kring min egen röriga uppväxt. Min dåliga självkänsla börjar spöka. Räcker jag till? Grejar jag det här? Det blir så mycket på en gång!

Jag älskar dig Nova. Men du skrämmer också livet ur mig.

Nemo Hedén