Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Schyman: Nej jag har inte legat på latsidan, fråga mina väljare

- 26/05/2017, 16:52
Gudrun Schyman ger svar på Rebecca Weidmo Uvells kritik
1 av 3

Gudrun Schyman ger svar på Rebecca Weidmo Uvells kritik

Privat/Privat

Rebecca Weidmo Uvell
2 av 3

Rebecca Weidmo Uvell

Privat

Gudrun Schyman (Fi)
3 av 3

Gudrun Schyman (Fi)

Privat

Gudrun Schyman (Fi): "Om det är något som är säkert så är det att Feministiskt initiativ inte har legat lågt sedan förra valrörelsen."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Om det är något som är säkert så är det att Feministiskt initiativ inte har legat lågt sedan förra valrörelsen och idén att jag skulle göra entré i debatten först nu är direkt felaktig.

Tvärtom har jag sedan valet 2014 rest runt i Sverige och träffat människor som törstar efter en annan politik än den som regeringen och riksdagspartierna företräder.

De tillhör mycket väl de som Rebecca Weidmo Uvell beskriver som vanliga människor som går till jobbet varje dag. Och de är precis som jag lika övertygade om att en annan ekonomisk fördelningspolitik är möjlig.

För Sverige är inget fattigt land, men klyftorna här växer snabbare än i många andra länder. Det är inget som jag nonchalerar och därför fortsätter jag att framhålla att pengar är ett verktyg för att nå politiska mål.

Till hösten ska Feministiskt initiativ lägga en skuggbudget där vi på ett grundläggande vis redogör för hur en sådan samhällsförändring är möjlig.

Weidmo Uvell har också direkt fel när hon påstår att jag skyller på bristande resurser, kommunernas budget är deras egen.

Det som stämmer att moderpartiet får ett partistöd. 2017 fick Feministiskt initiativ ett stöd på 1 666 500 kronor. Det kan jämföras med det minsta partiet i riksdagen, Kristdemokraterna, som samtidigt fick ett partistöd på 11 885 100 kronor.

Med det sagt är det märkbart att det pumpande hjärtat i Feministiskt initiativ till stor del är allt det ideella arbete som outtröttligt utförs av våra medlemmar runt om i landet. Det är en kraft som Weidmo Uvell inte borde nonchalera.

Gudrun Schyman,
Partiledare Feministiskt initiativ