Mika Marin tycker att vi borde onanera mera
1 av 3
Mika Marin tycker att vi borde onanera mera - Foto: Privat
2 av 3
- Foto: Shutterstock
Mika Marin
3 av 3
Mika Marin - Foto: Privat

Onanera mera – så blir vi inte flera!

Denna text är hämtad från bloggen Mika Marin.

Mika Marin: "Det finns inga vetenskapliga belägg för att avhållsamhet från onani skulle vara en fördel."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

En ny trend håller på att skapas. Den heter NoFap och syftar till avhållsamhet från onani. Som om det skulle vara just vad vår stressade och irriterad värld skulle behöva.

Så länge det inte handlar om ett beroende eller en tvångsmässig aktivitet till följd av trauma är onani bra för oss. Det finns inga vetenskapliga belägg för att avhållsamhet från onani skulle vara en fördel. Däremot finns det väldigt mycket fakta som säger till oss, rakt upp i ansiktet: Onanera mera!

Det är vetenskapligt bevisat, att 5-7 ejakulationer i veckan på egen hand minskar risken för prostatacancer. Ny forskning påvisar också att kvinnor som får regelbundna orgasmer på egen hand löper mindre risk för infektioner i livmoderhalsen och upplever minskad premenstruell smärta.

I båda fallen är det av betydelse att orgasmerna uppnås på egen hand i och med att det vid samlag sprids bakterier och sexuellt överförbara sjukdomar som ökar risken för ovan nämnda tillstånd.

Onani minskar och förebygger stress, det minskar insomningsbesvär och ger en hormonkick som är den största dopaminfrisättningen vi kan få utan att använda droger. Det gör dig med andra ord lycklig.

Forskarna säger också att det är olika slags frisättning som upplevs vid sex och onani. Således borde inte det ena utesluta det andra.

Sexologerna uppmanar oss att onanera oavsett om det leder till en orgasm. Bra där. På så sätt lär vi känna våra kroppar och kan vara mer lyhörda mot våra partners och även guida dem för att uppnå ett bättre sexliv. Vissa debattörer har krävt att onani skulle bli obligatorisk som skolämne.

Det låter drastiskt, men det behövs sannerligen mer sexualupplysning i skolan än vad jag fick på min tid i alla fall. Hela en och en halv timme ägnade min gympalärare åt sexualkunskap vars enda budskap var att om vi inte använder kondom blir tjejerna gravida. Resten kvittade han med att "ja, ni vet ju hur det är".

Fast det visste vi inte. Jag skyller på min gympalärare för att vissa av mina killkompisar från högstadiet fortfarande inte vet var klitoris sitter. Jag skyller på honom för att jag fick titta på porr för att förstå vad det är jag ska göra för att få den där utlösningen.

Jag skyller på honom för att en hel generation av killar i Finland har en skev bild om hur en sexakt ska gå till eftersom de enda lärarna vi hade var John Holmes och Tracy Lords.

Jag hade hoppats på att det inte skulle se likadant ut idag, men när jag har pratat med högstadieungdomar om sexualundervisning så säger de att den är nästintill obefintlig. För mycket är upp till läraren, som kanske råkar vara min klasskamrat som inte själv vet bättre.

Onani är viktigt. Och det är en del av sexualkunskapen. Det måste bli en förändring i vårt synsätt på onani och vår sexualitet. Kvinnor måste sluta tycka att deras män är otrogna om de onanerar. Att de tror det är bara brist på kunskap.

Män måste börja ta på sig själva nån annanstans än bara på snoppen för att förstå att de själva liksom kvinnorna är en sexuell helhet och att kvinnan inte uppnår den finaste orgasmen av hardcore penetrering i analen. Också brist på kunskap.

Att det är så skevt är inte porrens fel, det är skolans fel. Hade vi inte haft porren hade vi inte vetat ens det lilla vi fick med oss i kappsäcken.

Det är på tiden att sexualundervisningen tas på allvar. Det kanske ändå inte är så drastiskt att säga att onani borde ingå i läroplanen. Det är ju lika viktigt som motion och rätt kost. Kan vi inte ens ge oss själva en njutning, hur i helskotta ska vi då lyckas med det när det gäller andra?

NoFap är nog det dummaste initiativet jag hört talas om. Istället bör vi alla onanera mera – så vi inte blir flera. Det gör nämligen oss män lite uthålligare också, vilket ju minskar chansen för den olyckliga omständigheten.

Så se nu till att du får en skön stund på egen hand idag. För din egen och andras skull.

Mika Marin

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du också få ut din röst?
Brukar du onanera?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.