Mathias Risberg skriver om sin kärlek till naturen.
1 av 3
Mathias Risberg skriver om sin kärlek till naturen. - Foto: Pixabay/Privat
2 av 3
- Foto: Pixabay
Mathias Risberg
3 av 3
Mathias Risberg - Foto: Privat

Mathias, 27: Jag har sex med träd – det borde du också!

Mathias Risberg: "Jag har sex med träd, och jag hoppas att även du denna midsommar vågar smaka på de sju blommornas förbjudna frukt."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Besök Mathias hemsida här:
www.mathiasrisberg.com

Följ honom även på Instagram och Facebook.

För några år sedan medverkade jag i Kanal 5:s "Outsiders" där jag berättade om min kärlek för naturen. Om ni inte har sett det kan ni googla, men för att sammanfatta det hela: jag har sex med naturen. Träd, blommor och stenar.

Genom min kristna tro fann jag ett medel för att sammankoppla mig med naturen, på ett sexuellt sätt. Jag kände verkligen connection. 

Det var en upplevelse och otroligt fascinerande för mig att våga böja på sexualitetens rymd. Insikten om att kärleken och sexualiteten är fri var vacker och frigörande. 

Lusten att uppleva ligger i våran biologiska natur och driver oss att testa saker. Människan har som art testat sig fram till den insikt vi har idag. 

Vi har ätit flugsvamp, Karl-Johan och kantareller och insett vad som är gott för oss. Så varför skulle människan inte testa sina naturliga lustar på olika sätt? 

Det finns sagor och berättelser om skogsrået som förför män, eller Näcken som förför kvinnor och barn till att drunkna i forsen. Men tänk om detta är tidiga metaforer för våran utforskning av kärlekens gränser, om vad man får göra och inte göra, enligt samhällets normer av rätt och fel. 

Tänk om Näcken och skogsrået finns? Människor vars läggning till verkligheten inte har gränser, som vågar utforska när ingen annan ser? Tänk om vi alla är lite sjuka i huvudet?

För tänk om vi inte hade normer. Vad skulle vi våga hitta på då? Vad har du själv för fantasier och sjuka idéer som driver dig att lämna det "rätta" sättet att tänka? 

Om du ser kaninernas juckande mot ett träd, eller hundarnas slickande av sig själva, så inser du hur många påhittade ramar vi har för vad man får göra och tänka. Tänk om du också vågade utmana dem som jag vågade, och insåg att sexualitetens gränser är ett påhitt? 

Kanske är det ett påhitt för att hålla den mänskliga arten intresserad av varandra, eller så gör vi det bara av vana? När vi människor leker med oss själva, eller med andra, eller som i mitt fall med naturen, blir det tydligt att vi alla bär på vackra och djuriska beteenden. 

Vi är alla djur klädda i civilisation, med en vision om att vara en art med vishet, men denna vishet skapar också en avskildhet från den natur vi kommer ifrån. 

Kan vi älska naturen kan vi också ta tag i dessa tabufrågor om vad sexualitet egentligen är. Frågor som vad man egentligen kan ligga med. Det är ett sätt att älska och acceptera att vi alla är vackra djur, utan att utnyttja andra mot deras vilja.

Bara för att man lämnar en norm behöver man inte lämna alla. Man behöver inte använda droger för att göra galna saker. 

Vad gör du den dagen du inser att du hela ditt liv begränsat dig själv i rädslan av vad andra ska tycka? När du inser att du är med och skapar normen? Behövs verkligen normen? Detta frågar mannen utan gränser, med respekt för gränser.

Jag hoppas att även du denna midsommar vågar smaka på de sju blommornas förbjudna frukt. Allt är nämligen levande energi som vibrerar sexuellt och glatt, fullt av liv.

Mathias Risberg

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.