Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Om vi blundar för hat och fördomar stannar vi i utvecklingen

- 20/06/2017, 23:02 -

Denna text är hämtad från bloggen Evahle.se - psykisk hälsa och ohälsa.

Evah Åberg tycker att man ska uppmärksamma hat och fördomar för att kunna skapa en bättre värld.
1 av 3

Evah Åberg tycker att man ska uppmärksamma hat och fördomar för att kunna skapa en bättre värld.

Pixabay/Privat

2 av 3

Pixabay

Evah Åberg
3 av 3

Evah Åberg

Privat

Evah Åberg​: "Att leta fel behöver inte innebära något negativt. Det innebär en möjlighet till förändringar för ett snällare samhälle."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag följer serien Skam och för någon vecka sedan var det en mening i ett avsnitt som väckte tankar hos mig. Isak sa till Sana: "Börjar man bara leta efter hat så hittar man det."

Jag tycker faktiskt det är viktigt att leta fel och hat i världen för att kunna förändra det som inte är bra. För oavsett hur gärna vi vill så kan vi inte blunda för att människor behandlas olika på grund av kön, läggning, ursprung, religion och så vidare. 


Det finns otroligt mycket hat, fördomar och andra fel i världen, och letar man inte efter dem så kommer saker inte heller förändras till det bättre.

Det handlar inte om att bli cynisk eller hatisk själv. Det handlar om att se vilka fel som finns i världen för att faktiskt kunna ta lärdom av dem och försöka ändra det till det bättre. 


Om kvinnor inte hade sett felet med att bara män fick rösta förr i tiden så hade det inte funnits kvinnlig rösträtt. Om människor inte hade upptäckt vad fel det är att låsa in funktionshindrade så hade det fortfarande pågått. 


Hade inte jag märkt mina brister så hade jag inte gjort något åt dem. Alla förändringar vi gör är efter att vi hittat felen och därför måste det finnas människor som letar efter dessa felen för att kunna förändra.

Rasism existerar. Sexism existerar. Kränkningar och mobbning existerar, och allt detta pågår i detta nu, över hela världen. 


Att leta fel behöver inte innebära något negativt. Det innebär en möjlighet till förändringar för ett snällare samhälle. 

Evah Åberg

Vill du också få ut din röst?