Niina Danielsson skriver om att inte få hjälp av vården.
1 av 3
Niina Danielsson skriver om att inte få hjälp av vården. - Foto: Privat
Niina Danielsson
2 av 3
Niina Danielsson - Foto: Privat
Niina Danielsson
3 av 3
Niina Danielsson - Foto: Privat

Småbarnsmamman: Jag kommer dö för att läkarna inte hjälper mig

Niina Danielsson: "Jag har åkt in 13 gånger denna månad på grund av krampanfall och svåra smärtor – ändå får jag inte hjälpen jag behöver."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Niina Danielsson gör musik under namnet Niina Boniita. Lyssna på hennes musik på Spotify.

Jag har varit sjuk i 8 månader nu. Jag har gått ner 30 kilo, håret har slutat växa och huden är helt förstörd då jag inte får i mig näring i kroppen.

Jag ligger dygnet runt med svåra smärtor och en vilopuls på 165 som högst. Min pojkvän har under de fyra och en halv månad vi dejtat gjort allt i sin makt för att hjälpa och stötta när sjukvården totalt pissat mig i ansiktet, och mer eller mindre lämnat mig för att dö. Och ja, när jag säger dö så menar jag det.

Vi fick nämligen nyss konstaterat, för andra gången, att min sköldkörtel producerar för mycket hormon, det vill säga att jag med största sannolikhet har struma. 

Det kan vara förklaringen till varför jag blivit så pass sjuk och förlorat så mycket vikt. Jag har blivit sjuk nästintill hela tiden sedan allt började. 

Det som är skrämmande och väldigt häpnadsväckande är att vårdcentralen bara ville bolla mig till akuten, som sedan bollade mig tillbaka. 

Detta trots att både jag och min kille försökt indikera att detta kan vara svaret, då killen kände igen symtomen för att han själv har sjukdomen.

Jag har åkt in 13 gånger denna månad på grund av krampanfall och svåra smärtor, som i sin tur påverkat hjärta och puls, ben som går sönder från ingenstans, nacke som knakar sönder och en feber som varit aktiv under minst tre månader, med svår huvudvärk.

Jag har fått åka in akut då en knasig läkare på vårdcentralen var övertygad om att jag hade tarmcancer, trots att alla prover visade att jag ej hade det. Det var otroligt traumatiskt. 

Utan medicinen kan jag riskera att dö eftersom mitt immunförsvar jobbar emot kroppen och till slut bryter ned den.

Ska jag som 26-årig mamma behöva dö för att läkarna inte orkar hjälpa mig? Vårdcentralen är ett skämt! Jag har bytt fyra gånger och lik förbannat händer inget.

Nu pissar jag dessutom blod och har en uppsvullen körtel i ljumsken som gör så ont att jag bara gråter, vilket jag nästan aldrig gör då min smärttröskel är skyhög. 

Lik förbannat kommer jag skickas hem sent på kvällen utan hjälp och drogad på starka smärtstillande som dem gett mig. 

Snälla, dela artikeln så att min sanning kommer ut oavsett om detta slutar illa. Jag krigar för allas rätt till vård fram tills jag dör.

Niina Danielsson

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.