Småbarnsmamman: Jag kommer dö för att läkarna inte hjälper mig

- 26/06/2017, 11:58
Niina Danielsson skriver om att inte få hjälp av vården.
1 av 3

Niina Danielsson skriver om att inte få hjälp av vården.

Privat

Niina Danielsson
2 av 3

Niina Danielsson

Privat

Niina Danielsson
3 av 3

Niina Danielsson

Privat

Niina Danielsson: "Jag har åkt in 13 gånger denna månad på grund av krampanfall och svåra smärtor – ändå får jag inte hjälpen jag behöver."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag har varit sjuk i 8 månader nu. Jag har gått ner 30 kilo, håret har slutat växa och huden är helt förstörd då jag inte får i mig näring i kroppen.

Jag ligger dygnet runt med svåra smärtor och en vilopuls på 165 som högst. Min pojkvän har under de fyra och en halv månad vi dejtat gjort allt i sin makt för att hjälpa och stötta när sjukvården totalt pissat mig i ansiktet, och mer eller mindre lämnat mig för att dö. Och ja, när jag säger dö så menar jag det.

Vi fick nämligen nyss konstaterat, för andra gången, att min sköldkörtel producerar för mycket hormon, det vill säga att jag med största sannolikhet har struma. 

Det kan vara förklaringen till varför jag blivit så pass sjuk och förlorat så mycket vikt. Jag har blivit sjuk nästintill hela tiden sedan allt började. 

Det som är skrämmande och väldigt häpnadsväckande är att vårdcentralen bara ville bolla mig till akuten, som sedan bollade mig tillbaka. 

Detta trots att både jag och min kille försökt indikera att detta kan vara svaret, då killen kände igen symtomen för att han själv har sjukdomen.

Jag har åkt in 13 gånger denna månad på grund av krampanfall och svåra smärtor, som i sin tur påverkat hjärta och puls, ben som går sönder från ingenstans, nacke som knakar sönder och en feber som varit aktiv under minst tre månader, med svår huvudvärk.

Jag har fått åka in akut då en knasig läkare på vårdcentralen var övertygad om att jag hade tarmcancer, trots att alla prover visade att jag ej hade det. Det var otroligt traumatiskt. 

Utan medicinen kan jag riskera att dö eftersom mitt immunförsvar jobbar emot kroppen och till slut bryter ned den.

Ska jag som 26-årig mamma behöva dö för att läkarna inte orkar hjälpa mig? Vårdcentralen är ett skämt! Jag har bytt fyra gånger och lik förbannat händer inget.

Nu pissar jag dessutom blod och har en uppsvullen körtel i ljumsken som gör så ont att jag bara gråter, vilket jag nästan aldrig gör då min smärttröskel är skyhög. 

Lik förbannat kommer jag skickas hem sent på kvällen utan hjälp och drogad på starka smärtstillande som dem gett mig. 

Snälla, dela artikeln så att min sanning kommer ut oavsett om detta slutar illa. Jag krigar för allas rätt till vård fram tills jag dör.

Niina Danielsson

Har du varit med om något liknande?