Isabella Jedler skriver om sexuella trakasserier på den populära tjänsten LinkedIn.
1 av 3
Isabella Jedler skriver om sexuella trakasserier på den populära tjänsten LinkedIn. - Foto: Privat/LinkedIn
En skärmdump från Isabellas LinkedIn.
2 av 3
En skärmdump från Isabellas LinkedIn. - Foto: LinkedIn
Isabella Jedler
3 av 3
Isabella Jedler - Foto: Privat

Inte ens i jobbsammanhang slipper jag trakasserier från mansgrisar

Isabella Jedler: "En man hade skrivit ut en bild på mitt ansikte och filmade när han kom till mig."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Läs Isabella Jedlers blogg här!

Mansgrisar hit, mansgrisar dit, våldtäkter till Håkan Hellström och slisk på krogen. Totalt vanliga fenomen för vilken tjej som helst just nu känns det som. 

Om ni bara visste hälften av vad jag får stå ut med varje dag för att jag är tjej. "Du kanske inte ska klä dig sådär då". "Du kanske inte ska sminka dig sådär”. 

Vad sägs om att lära killar att respektera kvinnor som människor? Hallå! Jag är en människa precis som du, och nej, jag vill inte att du sitter och runkar till tanken på mig. Bland det värsta meddelandet jag fått var på Snapchat för cirka 1 år sedan, från en man som skrivit ut en bild på mitt ansikte och filmade när han kom till mig.

På gymnasiet hade ett gäng grabbar satt upp en bild på mig på väggen och tagit bild till deras hemliga killgrupp när de saggat ner min bild. På krogen kan inte män behärska sig och bara måste hoppa fram mitt framför mig och berätta för mig hur "sexig" jag är. Dra åt hell alla mansgrisar. När ska ni lära er?

Nu gäller detta absolut inte alla män såklart! Men kom igen. LinkedIn var det bästa som hänt mig. Äntligen ett forum för business, tänkte jag! 

Nu har jag haft det i en månad och funderar på att ta bort det, för jag orkar inte ännu ett forum där män ska sitta och kåta sig. Jag är mer än mitt utseende och jag är så otroligt trött på att inte bli tagen på allvar för den tänkande människa jag är. 

Jag är en driven tjej som är medveten om min omgivning. En tjej som vill alla väl och som vill komma långt i livet utan att suga av den där högsta VD:n för att få jobbet.

"Kan vi inte ta ett möte?". "Vill du jobba för mig?". Tror helt ärligt att jag får cirka fyra jobberbjudanden i veckan av kåta killar som vill få lite umgänge med mig av något slag. 

De gör allt i sin makt för att komma nära mig och kåta ner sig. Jag är arg. Om jag är såhär arg och trött kan jag inte ens sätta mig in i hur arga andra tjejer måste vara, lilla jag som inte stör mig så mycket på saker och alltid tänker positivt liksom. Mansgrisar. Väx upp!

(Jag vill poängtera att detta inte är situationen på min nuvarande arbetsplats.)

Isabella Jedler

/
Man
/
/
/
/
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.