Fredag 27 Maj
Stockholm

Inte ens i jobbsammanhang slipper jag trakasserier från mansgrisar

Isabella Jedler skriver om sexuella trakasserier på den populära tjänsten LinkedIn.
1 av 3
Isabella Jedler skriver om sexuella trakasserier på den populära tjänsten LinkedIn. Foto: Privat/LinkedIn
En skärmdump från Isabellas LinkedIn.
2 av 3
En skärmdump från Isabellas LinkedIn. Foto: LinkedIn
Isabella Jedler
3 av 3
Isabella Jedler. Foto: Privat

Isabella Jedler: "En man hade skrivit ut en bild på mitt ansikte och filmade när han kom till mig."

Kommentera (33)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Läs Isabella Jedlers blogg här!

Mansgrisar hit, mansgrisar dit, våldtäkter till Håkan Hellström och slisk på krogen. Totalt vanliga fenomen för vilken tjej som helst just nu känns det som. 

Om ni bara visste hälften av vad jag får stå ut med varje dag för att jag är tjej. "Du kanske inte ska klä dig sådär då". "Du kanske inte ska sminka dig sådär”. 

Vad sägs om att lära killar att respektera kvinnor som människor? Hallå! Jag är en människa precis som du, och nej, jag vill inte att du sitter och runkar till tanken på mig. Bland det värsta meddelandet jag fått var på Snapchat för cirka 1 år sedan, från en man som skrivit ut en bild på mitt ansikte och filmade när han kom till mig.

På gymnasiet hade ett gäng grabbar satt upp en bild på mig på väggen och tagit bild till deras hemliga killgrupp när de saggat ner min bild. På krogen kan inte män behärska sig och bara måste hoppa fram mitt framför mig och berätta för mig hur "sexig" jag är. Dra åt hell alla mansgrisar. När ska ni lära er?

Nu gäller detta absolut inte alla män såklart! Men kom igen. LinkedIn var det bästa som hänt mig. Äntligen ett forum för business, tänkte jag! 

Nu har jag haft det i en månad och funderar på att ta bort det, för jag orkar inte ännu ett forum där män ska sitta och kåta sig. Jag är mer än mitt utseende och jag är så otroligt trött på att inte bli tagen på allvar för den tänkande människa jag är. 

Jag är en driven tjej som är medveten om min omgivning. En tjej som vill alla väl och som vill komma långt i livet utan att suga av den där högsta VD:n för att få jobbet.

"Kan vi inte ta ett möte?". "Vill du jobba för mig?". Tror helt ärligt att jag får cirka fyra jobberbjudanden i veckan av kåta killar som vill få lite umgänge med mig av något slag. 

De gör allt i sin makt för att komma nära mig och kåta ner sig. Jag är arg. Om jag är såhär arg och trött kan jag inte ens sätta mig in i hur arga andra tjejer måste vara, lilla jag som inte stör mig så mycket på saker och alltid tänker positivt liksom. Mansgrisar. Väx upp!

(Jag vill poängtera att detta inte är situationen på min nuvarande arbetsplats.)

Isabella Jedler

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (33)
Kopiera länk
Dela