Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bonden Ove: Skräpet du slänger i naturen dödar våra djur

- 19/07/2017, 11:31
Ove Fredriksson är förbannad på folk som slänger skräp i naturen.
1 av 3

Ove Fredriksson är förbannad på folk som slänger skräp i naturen.

Privat/TT

2 av 3

TT NYHETSBYRÅN

Ove Fredriksson
3 av 3

Ove Fredriksson

Privat

Ove Fredriksson: "En ko ligger här och blöder kraftigt ur munnen och framför på foderbordet ligger rester av en aluminiumburk."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Igår ringde en god vän tillika bonde och grät i telefonen. Jag undrade såklart vad det var. "Jo, det är såhär bubbis, en ko ligger här och blöder kraftigt ur munnen och framför på foderbordet ligger rester av en aluminiumburk. Kan du komma och hjälpa mig att få ut henne och avliva henne? Jag klarar det inte, det är gamla Majsan.", berättade han.

"Jag ska bara fixa lite saker", sa jag, "så kommer jag så fort som möjligt". Jag åkte dit och vi ordnade detta med Majsan, och jag tog en kopp kaffe ihop med bonden och pratade lite gamla minnen vi har ihop sen många år tillbaka när vi körde gräs ihop, för att han skulle tänka på lite annat.

Men jag hade svårt att tänka på något annat än HUR människor kan vara så ansvarslösa att det slängs sånt här i naturen på alla möjliga ställen! Vid beten, vid slåttervallar och längs med vägar i allmänhet.

Jag trodde att, efter alla dessa år av uppmärksammande av detta problem, så borde folk ta till sig och tänka! Men de behövs visst att vi hjälps åt att dela detta så mycket det går och att hålla koll vid platser där man vet att en maskin kommer att köra. 

Personligen tycker jag att man måste höja panten till en nivå där det tar emot så pass mycket att slänga ut den där burken att man inte gör det! Det finns säkert massor med förslag på vad som kan göras för att detta problem ska minskas och något måste hända NU! 

Att ett oskyldigt djur som till exempel en ko, som ger oss så mycket, ska behöva lida och bli utsatt för sånt på grund av en lat och väldigt feltänkande människa tycker jag är fruktansvärt. Detta gäller även vilda djur som kan ta skada av detta förbaskade skräp.

Dela gärna denna artikel eller skriv en egen text om detta så att problemet uppmärksammas ännu mer.

Ove Fredriksson