Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vi måste våga prata om att barn rånar tanter på Södermalm

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Marcus Birro skriver om barnrånarna som har härjat på Södermalm under veckan.
1 av 4

Marcus Birro skriver om barnrånarna som har härjat på Södermalm under veckan.

Privat/TT/TT

2 av 4

TT NYHETSBYRÅN

3 av 4

TT

Marcus Birro
4 av 4

Marcus Birro

Privat

Debatt | 28/07/2017 11:28

Marcus Birro: "Tänk om gängen varit högerextrema kids i bombarjacka och hakkors."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

På Södermalm i Stockholm driver det i runda slängar runt ett hundratal barn (en del så unga som 9 år) som lever i ett slags angränsande universum. De är i Sverige för att begå brott.

Häromdagen rånades en person på sin mobiltelefon av ett gäng på Medborgarplatsen i centrala Stockholm. När personen försökte ta tillbaka sin telefon fick vederbörande ett slag i ansiktet.

Bara någon dag senare omringade ett gäng unga nordafrikanska män ett äldre par som satt i en bil, mitt på dagen, vid Björns trädgård på Södermalm, alldeles intill folkvimlet på Medborgarplatsen. De försökte rycka av en guldkedja från den äldre kvinnan. Både hon och hennes make chockades svårt.

Alltså... Vi har ungdomsgäng som drar runt och enbart är här för att begå brott, och varenda skrivkunnig opinionsbildare i hela landet håller käften om det. Tänk om det varit deras gamla mamma som blivit utsatt för det här våldet? Inte ens när våldet når deras älskade Södermalm reagerar dem. Vad beror detta på?

Christian Frödén, gränspolis i Stockholm, beskriver för Aftonbladet (25/7) hur det i Nordafrika cirkulerar så kallade "Amerikabrev", alltså en modern variant av de brev som skickades till Sverige vid förra sekelskiftet.

Innehållet i dessa nya moderna varianter är givet. Det handlar om hur bra ungdomarna har det i Sverige, hur enkelt det är att begå brott och så vidare.

Ungdomarna som är här för att begå brott kommer från Nordafrika. Polisen säger att ungdomarna är socialkontorets huvudvärk och alla försöker hitta så många förmildrande omständigheter som helst.

Men faktum är alltså att de är i Sverige för att vi är så förbannat flata mot den här typen av brottslighet. De VET att myndigheter kommer sitta och kasta ansvaret emellan sig och de bara garvar åt det patetiska i situationen medan de letar upp gamla tanter att råna och slå på käften.

Nästa gång en sossepamp sitter i teve och ljuger sig blå om "ordning och reda i flyktingmottagandet" så kan ni ju skänka en tanke åt de åldringar som blivit utsatta för våld av en grupp unga män som inte en enda människa i vårt land har den allra minsta koll över. 

Och jag väntar fortfarande på att någon annan än undertecknad ska våga adressera detta. Tänk om gängen varit högerextrema kids i bombarjacka och hakkors. Tänk om det varit fotbollssupportrar. Tänk om det varit Sverigedemokrater. Tänk om det varit packade kändisar.

Tänk om det varit motorcykelgäng. Tänk om det varit äckliga män som tafsat på yngre tjejer nere vid Medborgarplatsen. Då hade vi haft Zara Larsson med megafon från varenda löpsedel.

Tänk om de varit... Och så vidare. Men nu är brottslingarna från Nordafrika och då står eliten och dribblar med rasist-kortet så fort man beskriver problemet.

Jag skiter i det nu. Jag orkar inte snegla åt elitens håll längre. Ni får dribbla med vilka kort ni vill, jag kommer fortsätta skriva sanningen. Särskilt så länge de fega jävlarna i grupp ger sig på 80-åriga gamla tanter.

Marcus Birro

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?