Torsdag 18 Aug
Stockholm

Sluta spana in mig och min flickvän på stan – vi är inga sexobjekt!

Theodore Knutsson Swärd​ har tröttnat på mäns fascination kring lesbiska par.
1 av 3
Theodore Knutsson Swärd​ har tröttnat på mäns fascination kring lesbiska par. Foto: Privat/TT
"Män i grupp kan gå bakom oss och viska helt ogenerat, som om deras mål är att göra oss obekväma."
2 av 3
"Män i grupp kan gå bakom oss och viska helt ogenerat, som om deras mål är att göra oss obekväma.". Foto: TT NYHETSBYRÅN
Theodore Knutsson Swärd tillsammans med flickvännen Alexandra Malmlund.
3 av 3
Theodore Knutsson Swärd tillsammans med flickvännen Alexandra Malmlund. Foto: Privat

Theodore Knutsson Swärd​: "Män i grupp kan gå bakom oss och viska helt ogenerat, som om deras mål är att göra oss obekväma."

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Theodore Knutsson Swärd är 18 år och bor i Göteborg.

Hon går tredje året på gymnasiet och driver podcasten Gaypodden tillsammans med flickvännen Alexandra Malmlund.

När jag och min flickvän går tillsammans på stan hand i hand finns det människor som tar sig friheten att vissla eller följa efter oss. Främst män i olika åldrar som inte visar någon hänsyn. 

Det gör att vi blir obekväma och väljer att inte hålla varandra i handen, för att inte visa allmänheten att vi är ett par och skydda oss själva från blickar och förföljelse. 

Män i grupp kan gå bakom oss och viska helt ogenerat, som om deras mål är att göra oss obekväma. Det var på grund av det här vi bestämde oss för att starta podcasten Gaypodden. 

När vi startade Gaypodden tillsammans i januari 2017, i syfte att öka öppenheten och kunskapen kring HBTQ++, förväntade vi oss inte att få frågor kring hur vi har sex med varandra. Som om vårt sexliv skulle vara en offentlig handling gentemot heteropars sexliv. 

Det händer att vuxna människor skriver och frågar om vi skulle kunna tänka oss att utföra sexuella tjänster, i form av en trekant, mot X antal kronor. Detta drabbar förstås inte bara oss, det är en del av patriarkatet att män objektifierar ickemän och kvinnor. 

Om du går in på vilken pornografisk hemsida som helst på internet kommer du se att första kategorin i princip alltid är lesbisk porr. Jag kan aldrig hindra någon från att tycka om sex mellan homosexuella par, men porrindustrin är en stor bov i dramat kring sexualiseringen av par som mig och min flickvän. 

Inom porrindustrin målar man upp en sjuk bild av en lesbisk sexuell relation och då är det inte konstigt om män får upp en sådan bild i huvudet när de ser två kvinnor som har en kärleksrelation. 

Många tycker att bögporr är äckligt men tycker om lebbporr, och jag har svårt att förstå skillnaden. Visst att man tänder på tjejer och inte på killar, men jag förstår inte hur sex mellan killar skulle vara äckligt eller konstigt medans sex mellan tjejer är sexigt. Det är precis lika normalt som heterosex. 

Sexualiseringen som pågår tillsammans med patriarkatet gör att vuxna män fortsätter att vissla efter mig och min flickvän på stan, och fortsätter följa efter oss och viska om oss. 

Tänk efter en extra gång innan du utför en sexualiserande handling eller droppar en kommentar kring ämnet, för vi är inga sexobjekt.

Theodore Knutsson Swärd

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.