Borgs ursäkt är inte värd ett skit – han är en kvinnohatare

- 04/08/2017, 10:53 -

Denna text är hämtad från bloggen Lady Dahmer / Postpatriarkatet.

Feminism.
1 av 3

Lady Dahmer skriver om före detta finansministern Anders Borgs beteende under en fest.

Privat/TT

Skandal.
2 av 3

Anders Borg

30212 / Malin Hoelstad/SvD/TT

Anders Borg.
3 av 3

Lady Dahmer

Privat

Lady Dahmer: "Gå inte på det! Kvinnohat är kvinnohat och kvinnohatare är kvinnohatare."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Anders Borg har tydligen varit på fest. Där har han, i traditionellt manlig anda, varit aggressiv, hotat arrangören samt hotat en kvinna, visat kuken, utsatt X antal män för sexuella trakasserier samt kallat kvinnor för hora och slampa.

 

Nu ber han om ursäkt på Facebook. Alltså "ber om ursäkt", för låt er inte luras för en endaste sekund. Gå inte på det! Kvinnohat är kvinnohat och kvinnohatare är kvinnohatare. 


Man uttrycker inte kvinnohat om man inte bär på det sen innan. Och man tafsar inte på människor om man inte har allvarliga problem med att respektera andras integritet och kroppar.

 

Anders Borgs ursäkt är inte värd ett jävla skit. Det är bara ett försök att sopa upp resterna av sitt totala haveri för att rädda sitt anseende. Att skylla på "blackout" eller fylla håller inte. 


Eller jo, det gör det ju tyvärr, män skyller ju på det hela tiden och har samhället med sig. De kan ju inte rå för det. Är det inte fylla så är det testosteron, eller så är det de där jävla kvinnorna som provocerat fram det, hur var de klädda egentligen?

 

Och det ser vi redan i kommentarsfältet under hans ursäkt där människor sluter upp för att stötta stackars Anders som bara inte kunde rå för att han är en jävla kvinnohatare. 


Kommentarer som "been there done that!" (WTF?) och "kan hända oss alla" varvat med ryggdunkningar. Duktiga modiga Anders Borg som ber om ursäkt (glöm inte: för att han kränkt, tafsat, hotat). Han stöttas av kolleger och vänner. Som om det är han som behöver stöttas och inte de som utsattes av honom. 

 

Jag har för övrigt definitivt inte varit i samma situation. Normala människor med sunda värderingar och vettig människosyn uttrycker nämligen inte kvinnohat eller för all del rasism, transfobi, homofobi och så vidare, såvida de inte lider av ovan nämnda oavsett hur fulla de är, oavsett hur mycket "hård press" de varit under och oavsett vad som hänt innan.

 

Folk kommer ju både köpa Anders Borgs ursäkt och upprepa den, det vill säga ursäkta honom med att han var full, och om några dagar är det bortglömt vilket är talande för hur enkelt vi tar på kvinnohat och mäns aggressivitet. 


Det ses som ett litet snedsteg. Något som kan hända alla. Som om det var något som bara hände Anders och inte något som Anders utsatte andra för. 

 

Men män är ju aldrig ansvariga för sitt dåliga beteende. Det är alltid någon annans eller något annats fel. 

 

Kommentarer från hans kommentarsfält: "All heder till dig". "Kan hända oss alla". "Gentleman". "Sånt händer". "Borg for statsminister". "Ödmjuk" "Bra person". Låt det smälta in. 


Lady Dahmer

Vill du också få ut din röst?