Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Diva Carola​​: Jag åkte på semester – blev behandlad som boskap

- 09/08/2017, 12:36
Diva Carola är besviken på flygplansservicen.
1 av 4

Diva Carola är besviken på flygplansservicen.

JOHN PETROFF/Pixabay/SVENSKA DAGBLADET

2 av 4

Pixabay

3 av 4

SVENSKA DAGBLADET

Diva Carola
4 av 4

Diva Carola

JOHN PETROFF / JOHN PETROFF

Diva Carola: "Halva resan går åt att samla sig efter den fruktansvärda behandlingen."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Sommar och sol i detta vackra land innebär att jag i märklig vana troget packar väskan och reser till medelhavet, mot långgrunda stränder, kolgrillat och spännande shopping. Nu när jag summerar en lyckad resa kan jag bara se ett smolk i den oftast välfyllda bägaren: flyget.

Två och en halv timme innan flyget lyfter står jag på Arlanda med mina nyinköpta väskor. I en timme och femtio minuter får jag och övriga resenärer stå och trängas i kön innan man på nåder får komma fram till den mycket stressade incheckningspersonalen, då något överhuvud "sparar tid" genom att två avgångar skall använda samma incheckningsdiskar. 

När jag väl fått iväg mina väskor springer jag iväg mot säkerhetskontrollen och ser en ny gigantisk kö. Svetten pärlar sig på överläppen när jag inser att mitt flyg går om 25 minuter. Solkrämen beslagtas, denna gång min tankspriddhets fel. 

Med tio minuter kvar till avgång stresshostar jag mig bort mot min gate och ser passkontrollkön. Tårkanalerna öppnas. Jag inser att planet kommer missas. Jag och många andra resenärer uppvisar mindre charmiga sidor av dålig hantering av stress. Mitt resesällskap lugnar mig och säger att vi står kvar. 

Väl framme vid gaten är jag tjugo minuter sen. Glädjande nog släpper de ännu in och jag visar lättat upp min biljett och rusar in i gången som skall leda mig till det efterlängtade planet och en stark drink, efter detta trauma.

Men gången leder till en trappa, som i sin tur leder till en proppfull buss. Eller det var min definition av proppfull, innan de i ytterligare en kvart baxat in ännu fler resenärer. Värmen stiger och när den väl börjar åka tumlar vi runt som vantar därinne, röv mot röv, armhåla mot mun, doft av svett och hårbotten. 

Iväg kom vi, sent men ändock. Semesterbudgeten hade lags på ett lyxigt hotell med goda drinkar, gott om plats och utsökt service. Men har man verkligen lust med detta när man skall bli behandlad som en fånge, ett svin eller ett kreatur på väg till och från paradiset. 

Allt förtas, halva resan går åt att samla sig efter den fruktansvärda behandlingen och den andra halvan går åt att förbereda sig inför den nya förnedringen. 

Att vi i vår tid lägger krut på säkerheten är en självklarhet, men detta måste kunna gå att göra smidigare och bekvämare för både personal och resenärer. Jag kan bara föreställa mig att kämpa mig genom detta med varma och trötta barn, och har stor respekt för er resande föräldrar. 

De nyinköpta väskorna rullade ut på bandet fläckiga, kantstötta och repiga, så denna diva har klippt sina vingar och kommer ta sig fram med tåg, båt eller bil framöver. 

Diva Carola (Magnus Hindberg)

Har du varit med om något liknande?