Diva Carola är besviken på flygplansservicen.
1 av 4
Diva Carola är besviken på flygplansservicen. - Foto: JOHN PETROFF/Pixabay/SVENSKA DAGBLADET
2 av 4
- Foto: Pixabay
3 av 4
- Foto: SVENSKA DAGBLADET
Diva Carola
4 av 4
Diva Carola - Foto: JOHN PETROFF / JOHN PETROFF

Diva Carola​​: Jag åkte på semester – blev behandlad som boskap

Diva Carola: "Halva resan går åt att samla sig efter den fruktansvärda behandlingen."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Diva Carola (Magnus Hindberg) är 34 år och jobbar som dragshowartist och föreläsare.

Sommar och sol i detta vackra land innebär att jag i märklig vana troget packar väskan och reser till medelhavet, mot långgrunda stränder, kolgrillat och spännande shopping. Nu när jag summerar en lyckad resa kan jag bara se ett smolk i den oftast välfyllda bägaren: flyget.

Två och en halv timme innan flyget lyfter står jag på Arlanda med mina nyinköpta väskor. I en timme och femtio minuter får jag och övriga resenärer stå och trängas i kön innan man på nåder får komma fram till den mycket stressade incheckningspersonalen, då något överhuvud "sparar tid" genom att två avgångar skall använda samma incheckningsdiskar. 

När jag väl fått iväg mina väskor springer jag iväg mot säkerhetskontrollen och ser en ny gigantisk kö. Svetten pärlar sig på överläppen när jag inser att mitt flyg går om 25 minuter. Solkrämen beslagtas, denna gång min tankspriddhets fel. 

Med tio minuter kvar till avgång stresshostar jag mig bort mot min gate och ser passkontrollkön. Tårkanalerna öppnas. Jag inser att planet kommer missas. Jag och många andra resenärer uppvisar mindre charmiga sidor av dålig hantering av stress. Mitt resesällskap lugnar mig och säger att vi står kvar. 

Väl framme vid gaten är jag tjugo minuter sen. Glädjande nog släpper de ännu in och jag visar lättat upp min biljett och rusar in i gången som skall leda mig till det efterlängtade planet och en stark drink, efter detta trauma.

Men gången leder till en trappa, som i sin tur leder till en proppfull buss. Eller det var min definition av proppfull, innan de i ytterligare en kvart baxat in ännu fler resenärer. Värmen stiger och när den väl börjar åka tumlar vi runt som vantar därinne, röv mot röv, armhåla mot mun, doft av svett och hårbotten. 

Iväg kom vi, sent men ändock. Semesterbudgeten hade lags på ett lyxigt hotell med goda drinkar, gott om plats och utsökt service. Men har man verkligen lust med detta när man skall bli behandlad som en fånge, ett svin eller ett kreatur på väg till och från paradiset. 

Allt förtas, halva resan går åt att samla sig efter den fruktansvärda behandlingen och den andra halvan går åt att förbereda sig inför den nya förnedringen. 

Att vi i vår tid lägger krut på säkerheten är en självklarhet, men detta måste kunna gå att göra smidigare och bekvämare för både personal och resenärer. Jag kan bara föreställa mig att kämpa mig genom detta med varma och trötta barn, och har stor respekt för er resande föräldrar. 

De nyinköpta väskorna rullade ut på bandet fläckiga, kantstötta och repiga, så denna diva har klippt sina vingar och kommer ta sig fram med tåg, båt eller bil framöver. 

Diva Carola (Magnus Hindberg)

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.