Marcus Birro reagerar på Karin Wanngårds uttalande efter Sylvi Listhaugs besök i Stockholmsförorten Rinkeby.
1 av 4
Marcus Birro reagerar på Karin Wanngårds uttalande efter Sylvi Listhaugs besök i Stockholmsförorten Rinkeby. - Foto: Privat/Noella Johansson/TT
Karin Wanngård.
2 av 4
Karin Wanngård. - Foto: Noella Johansson
Brända bilar på en parkering i förorten Rinkeby utanför Stockholm.
3 av 4
Brända bilar på en parkering i förorten Rinkeby utanför Stockholm. - Foto: Fredrik Sandberg/TT
Marcus Birro.
4 av 4
Marcus Birro. - Foto: Privat

Birro: Karin Wanngård – sluta blunda för problemen i förorterna

Marcus Birro: "Det är fruktansvärt skamligt att ett finansborgarråd helt enkelt blundar för den verklighet som hon är skyldig till att ha skapat."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Minns ni Bagdad Bob? Den korpulente farbrodern i Irak-kriget som stod i militärkläder och inför världens tv-kameror förklarade att allt var i sin ordning, medan man praktiskt taget bakom ryggen på honom kunde konstatera att, öh, det var det inte... För att uttrycka det milt.

Nu har huvudstaden och Sverige fått sin egen kvinnliga Bagdad Bob. Det är finansborgarrådet i Stockholms Karin Wanngård som i SVT igår anklagade en norsk minister för att ljuga om svenska förorter.

Ministern från Norge konstaterade det alla redan vet, att flera av Stockholms förorter har stora problem. "Så här beter man sig inte", konstaterade fru Wanngård. "Man åker inte till en av Stockholms finaste stadsdelar, till Rinkeby, och säger: 'här går det inte bra', så gör man bara inte..."

Låt oss stanna upp här ett ögonblick. Det som den norske ministern tog upp är sådant ALLA (utom socialdemokratiska politiker uppenbarligen) vet.

Nämligen att det finns parallella samhällen i en del förorter, kriminaliteten är hög, poliser och ambulans angrips ofta när de ska utföra sina viktiga jobb i de här områdena och folk vågar inte vittna när de ser brott begås. Alla VET detta.

Polisen har pekat ut just Rinkeby som ett av Sveriges värsta områden när det gäller den typen av kriminalitet. Det var det som ministern från Norge talade om. Då blir hon utskälld av ett socialdemokratiskt finansborgarråd i huvudstaden som mer eller mindre beordrar henne att åka hem.

Det är fruktansvärt skamligt att ett finansborgarråd på det här hysteriskt värdelösa sättet helt enkelt blundar för den verklighet som hon är skyldig till att ha skapat. Och att hon dessutom har anständigheten att anklaga ministern från Norge gör det hela ännu värre.

Jag säger som Ulf Lundell brukade skråla i micken med jämna mellanrum under hela 90-talet: "Det börjar bli dags att dra till Norge, kamrater..."

Marcus Birro

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.