Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fokusera på Norge, Sylvi Listhaug – din bild av Rinkeby är felaktig

- 30/08/2017, 16:53 -
Kahin Ahmed (M) reagerar på Sylvi Listhaugs uttalande efter besöket i Rinkeby.
1 av 3

Kahin Ahmed (M) reagerar på Sylvi Listhaugs uttalande efter besöket i Rinkeby.

Privat/TT

2 av 3

TT NYHETSBYRÅN

Kahin Ahmed (M).
3 av 3

Kahin Ahmed (M).

Privat

Kahin Ahmed (M): "Hennes partipopulistiska propaganda är billig och vi köper den inte."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Norska invandrings- och integreringsministern Sylvi Listhaug har spenderat mycket tid och energi och rest till Sverige, nämligen till Rinkeby, med, vad jag tror, syftet att sprida en kränkande och svartmålande blid av Sverige. 

Hon skyr inga medel när det kommer till att framföra sin förvrängda verklighetsuppfattning om situationen i Sverige i allmänhet och Rinkeby i synnerhet. 

Jag tror att hennes egentliga syfte är att sätta skräck i norska väljarkåren gällande flyktingar, som flyr från krig och söker sig en fristad i Norge, och genom det förvärva röster. 

Istället borde hon lägga energi och kraft på att skapa ett inkluderande samhälle och intensifiera integrationsarbetet i Norge, som skulle bli mer fruktbart.  

Visst finns det vilsna ungdomar som misslyckas i skolan och begår brott, men sådana ungdomar finns det också i Norge. 

Hon har beskrivit att svensk polis inte har kontroll över området och att brottslingar härjar fritt i Rinkeby, men den bilden stämmer inte överhuvudtaget. 

Vi är stolta över vår polis som ingriper och lagför brottslingar. Våra poliser och det svenska rättsväsendet klarar sig utmärkt gällande trygghetsskapande i samhället och att kunna garantera rättssäkerheten för medborgarna. 

Invandrare bidrar till Sveriges ekonomiska samhällstillväxt och betalar skatt. Sverige är ett mer utvecklat land än Norge, detta på grund av vår öppenhet och respekten för mänskliga fri- och rättigheter, och Sverige har hamnat i topp i flera olika mätningar. 

Sverige toppar bland annat en lista där man mäter hur bra 162 länder är på att bidra till mänskligheten och undvika negativ inverkan på andra länder.

"Sverige är något av en elit när det gäller att tänka på resten av världen", säger Simon Anholt, grundaren av Good Country Index, till The Local.

Utan invandrare skulle Sverige stanna upp. Det är bara att titta på sjukvården där var fjärde vårdanställd har utländsk bakgrund. 

För specifika yrkesgrupper är det ännu högre andelar: Nästan varannan tandhygienist har utländsk bakgrund. Fyra av tio tandläkare. Fyra av tio specialistläkare. Var tredje biomedicinsk analytiker. Var femte undersköterska och sjuksköterska. Och var femte psykolog.

Om ett land i Norden borde skämmas är det Norge som drabbats av Nordens värsta massmördare Anders Behring Breivik som dödade 68 ungdomar på Utøya.

Sylvi Listhaug borde göra en politisk gärning och ta krafttag mot nazismen och främlingsfientliga krafter som vinner i det politiska landskapet i Norge, för att förhindra att det växer upp en ny Breivik. 

Hennes partipopulistiska propaganda är billig och vi köper den inte. Det verkar mest som att hon förespråkar främlingsfientliga aktörer som inte har respekt för humanismen. 

Kahin Ahmed,
lokalpolitiker Rinkeby-Kista (M)