Matilda Wahl önskar att män använde sin frustration till att förbättra situationen för kvinnor, istället för att rikta ilskan mot den mansfria festivalen.
1 av 4
Matilda Wahl önskar att män använde sin frustration till att förbättra situationen för kvinnor, istället för att rikta ilskan mot den mansfria festivalen. - Foto: Privat/TT/Nyheter24/Pixabay
2 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
Emma Knyckare annonserade den mansfria festivalen under sommaren, och nu står det klart att den blir av.
3 av 4
Emma Knyckare annonserade den mansfria festivalen under sommaren, och nu står det klart att den blir av. - Foto: Nyheter24
Matilda Wahl.
4 av 4
Matilda Wahl. - Foto: Privat

Män, sluta gråt över den mansfria festivalen – gör något istället!

Matilda Wahl: "Är det inte dags för män att sluta vara sura över den mansfria festivalen och börja rikta ilskan och frustrationen åt rätt håll?"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Följ Matilda Wahl på Instagram.

Sommaren 2018 så planeras en festival vid namn Statement äga rum och det här är ingen vanlig festival, utan det här är en festival som marknadsför sig med att den kommer att vara helt snubbfri. 

Detta har föga förvånande lett till en hel del kränkta och förbannade män som känner sig orättvist behandlade. 

Ärligt talat nu, är det inte dags för män att sluta tycka synd om sig själva och börja rikta ilskan och frustrationen åt rätt håll?

I Sverige år 2017 så kan kvinnor inte gå på festival utan att riskera att bli sexuellt trakasserade, antastade och till och med våldtagna. De som utsätter kvinnor för detta har en gemensam nämnare, och det är deras kön; de är män. 

I förebyggande syfte så vill jag poängtera (innan "inte alla män"-männen börja gorma och skicka våldtäktshot till mig) att det självklart inte är så att ALLA män gör sådant här, men det är omöjligt att veta VILKA män, och det här leder till att det enda sättet för att kvinnor ska slippa vara rädda är att män inte får närvara. 

Detta är inte en lösning på mäns sexuella våld mot kvinnor men det är en lösning på hur kvinnor ska kunna känna sig säkra, om så bara för en helg. 

Framförallt så är det ett statement: vi har fått nog och vi kräver förändring. Jag hoppas att ni män som läser den här texten blir jävligt förbannade, och inte på att kvinnor vill kunna gå på festival utan att vara rädda, utan på alla män som skapar den här rädslan. 

Jag hoppas även att ni använder den här ilskan och gör någonting, sätter ner foten och säger stopp. 

Vi är så många kvinnor som kämpar för förändring varje dag men jag ser inte en enda man på barrikaderna, och det är fan skamligt.

Matilda Wahl

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.