Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Birro: Det finns en speciell plats i helvetet för er som rånar tanter

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Marcus Birro är förbannad på folk som väljer att råna äldre människor.
1 av 3

Marcus Birro är förbannad på folk som väljer att råna äldre människor.

Privat/TT

2 av 3

Hasse Holmberg / TT

Marcus Birro.
3 av 3

Marcus Birro.

Privat

Debatt | 26/09/2017 12:26

Marcus Birro: "Vi har alltså vuxna människor som ger sig på skröpliga gamla tanter och tömmer deras bankkonton."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Mitt i alla rädslor och i allt som vi är rädda ska drabba oss finns vardagsbrotten. Rånen och inbrotten, fortkörningar och ringa misshandel utanför Stadshotellet halv tre en fredagsnatt...

Ett särskilt utmärkande, vedervärdigt, vardagsbrott är när flera personer ger sig på äldre personer och rånar dem. Som när Birgit, 95, rånades på 15.000 kronor av flera stycken mitt i centrala Stockholm. 

Här har vi alltså vuxna människor som ger sig på skröpliga gamla tanter och tömmer deras bankkonton. Ett sorts Hades, en helvetets vidrigaste glänta, i den förbannad djungel som är vardagsbrotten i Sverige 2017.

Jag vet inte om ni läst Dante och hans bok Den Gudomliga Komedin. Det är ett av världslitteraturens vackraste och hemskaste böcker. De av er som läst Dan Browns något enklare spänningsroman Inferno har fått en hastig bild av den handlar om.

Dante har skapat sitt eget helvete av olika kretsar i vilka han placerat människor som begått diverse brott och vidrigheter i den riktiga världen.

Jag kan bara hoppas att även rånarligornas eget helvete innehåller de där kretsarna. För i den allra lägsta av dessa kretsar bör man placera de människorna som är så förbannat lumpna och fega att de ger sig på 95-åriga gamla damer.

Nu fångades ligan på övervakningskamera och polisen har publicerat de där bilderna, så förhoppningsvis åker de här typerna fast.

Jag känner faktiskt en kille som begick en del rån som ung. Han har sonat sina brott för länge sedan och är nu den mest laglydige person jag känner. Jag frågar honom om det verkligen inte finns någon tjuvheder. 

Han svarar att han aldrig i sin allra mest mörka misär skulle komma på tanken att sno stålar av en 95-årig gammal dam.

Helvetet har reserverat en särskild och hisnade otäck plats för de här typerna.

Marcus Birro

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?