Riktiga män våldtar inte – de står upp för kvinnors rättigheter

- 27/09/2017, 11:16
Jonatan Alfvén har fått nog av våldtäkter och tycker att vi måste lära våra barn hur man behandlar kvinnor.
1 av 3

Jonatan Alfvén har fått nog av våldtäkter och tycker att vi måste lära våra barn hur man behandlar kvinnor.

Privat/Svenska Dagbladet

2 av 3

Svenska Dagbladet

Jonatan Alfvén.
3 av 3

Jonatan Alfvén.

Privat

Jonatan Alfvén: "Låt oss riktiga män säga ifrån! Låt oss lära våra barn hur riktiga män pratar och agerar."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Man frias från våldtäkt av barn. Anmäld våldtäktsman tillåts gå kvar på samma skola som offret. Sexköpare döms till två fall av våldtäkt. Karlskrona kommun vägrar förbjuda barnäktenskap. 

Lärare åtalades för grov våldtäkt, rättsväsendet svek, läraren gick fri och kräver nu 190 000 kronor. Nya siffror visar att sexualbrotten ökar samtidigt som uppklarade brott minskar. Polisen hinner inte med. Politikerna blundar och rättsväsendet gör bort sig. 

Ännu en vecka i kvinnovänliga Sverige.

Jag är så trött på de där människorna som ännu lever kvar på stenåldern och menar att kvinnan är det lägre könet. Som på allvar tror sig ha rätten att våldta en kvinna för att hon är just en kvinna. 

De som får en liten flicka att springa från skolbussen till sitt hus. De som tvingar små barn att hålla sig inne när mörkret faller för att de inte kan hålla sina egoistiska lustar inom sig. 

Jag är så ledsen på alla farbröder i förorterna som inte tillåter kvinnor att klä sig som de vill. Som förbjuder dem att göra de karriärer som de drömmer om och påtvingar deras barn in i äktenskap med vuxna karlar.

Jag är så är arg på de som försöker spela tuffa genom att kalla kvinnor för horor. Som ser den där oskyldiga tjejen på gymmet som en porrskådis och inbillar sig att man gör världen en tjänst genom att köpa sex av den rumänska kvinnan på Malmskillnadsgatan. 

Låt oss riktiga män ta avstånd från detta. Låt oss säga ifrån! Låt oss lära våra barn hur riktiga män pratar och agerar. Om hur riktiga män behandlar en kvinna! Låt oss uppfostra våra kids till gentlemän utifrån våra egna sunda gärningar och ståndpunkter!

Sverige lider. Sexualbrott läggs på hög samtidigt som våldtäkterna ökar. En rädsla har letat sig fram. En rädsla över när mörkret faller. En oro över när en bil sakta glider förbi. 

Man undviker skogsområden och mörka gator med telefonen i högsta hugg. Vi kan läsa om hur kvinnor beväpnar sig med pepparspray samtidigt som barn lär sig självförsvar på lågstadiet.

Det är skrämmande hur dåligt landet behandlar utsatta kvinnor och barn. Det är ett fundamentalt fel på politikernas syn när det kommer till sexualbrott. Det är som ett sjunkande skepp fyllt av hål som samhället vägrar fylla och prioritera. 

Det är så sorgligt men faktum är att människor inte längre litar på samhället och dess beskydd eller rättsväsendet och dess verktyg. 

Hur kunde det bli såhär? Vad gick snett?

Dela vidare om du vill skapa opinion i frågan!

Jonatan Alfvén