Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lady Dahmer: Nej – kvinnor ljuger inte om våldtäkt

Denna text är hämtad från bloggen Lady Dahmer / Postpatriarkatet.

Lady Dahmer skriver om att folk måste sluta ifrågasätta våldtäktsoffer – nu senast Hanna Wigh som ska ha blivit utsatt för övergrepp av en inom Sverigedemokraterna.
1 av 3

Lady Dahmer skriver om att folk måste sluta ifrågasätta våldtäktsoffer – nu senast Hanna Wigh som ska ha blivit utsatt för övergrepp av en inom Sverigedemokraterna.

Privat/JONAS EKSTROMER/Svenska Dagbladet

Hanna Wigh.
2 av 3

Hanna Wigh.

JONAS EKSTROMER / JONAS EKSTROMER

Lady Dahmer.
3 av 3

Lady Dahmer.

Privat

Debatt | 27/09/2017 11:38

Lady Dahmer: "Här får ni ett tips på hur ni kan motverka våldtäktskulturen: Tro alltid på en kvinna som berättar. Alltid."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Hanna Wigh kommer ut och berättar om sexövergrepp som hon och flera andra kvinnor utsatts för av en partimedlem. Jag tror inte ni blir förvånade om jag berättar att hon misstros inom egna leden (SD) och om det hat som nu flödar på Flashback och i Sverigevänners Facebookgrupper. 

"Det finns inga bevis". "Hon ljuger". "Hon gör det för publicitet". "Hon bad säkert om det". Det är inga nyheter att kvinnor som berättar inte tas på allvar och i många fall pekas ut som lögnare, horor eller galningar. Hanna är inget undantag.
 
Det som är mest talande är att Jimmie Åkesson och hans parti uppmanat Hanna att hålla tyst för att "skydda partiet", att Jimmie påstår att han inte vet vem hon pratar om och att mannen hålls om ryggen. Hon vågar inte anmäla för att hon är rädd för konsekvenserna.
 
Inget nytt men väldigt talande för ett parti som försökt göra politik med kvinnors utsatthet som verktyg. Eller ja, det är ju inte kvinnors utsatthet de egentligen bryr sig om inom SD eller inom SD:s väljares kretsar även om de låtsas som att de gör det, det är förövarens nationalitet och ursprung.
 
Så länge han är svensk så är det ju skitsamma men fan ta honom om han råkar vara muslim. Deras kvinnosyn är ju lite värre och deras sexuella övergrepp är lite jobbigare. 
 
Och det får Hanna Wigh erfara nu. Och vi som sitter vid sidan om kan än en gång bevittna Sverigevännernas sanna färger och tydliga kvinnohat. 
 
100 våldtäkter är det. HUNDRA våldtäkter OM DAGEN. 36000 om året. 
 
Jag vill passa på att avliva myten om att kvinnor ofta falskanmäler män för våldtäkt. Nej, kvinnor ljuger inte om våldtäkt mer än nån annan ljuger om andra brott så vi behöver sluta upprätthålla den föreställningen. 

Jag har aldrig stött på påståendet "tyvärr finns det ju män som ljuger om sina bilinbrott och det drabbar ju oss andra som utsatts för samma sak" eller liknande. 

Men så fort våldtäkt diskuteras så ska alltid nån jävla idiot (man) inflika att "hujedamej, det är så fruktansvärt med alla dessa falska anmälningar", som om det vore vanligt förekommande.
 
Men vet ni vad? Det är väldigt (OBS: väldigt, väldigt, väldigt) OVANLIGT att tjejer felaktigt anklagar män för våldtäkt och övergrepp. Det händer typ nästan aldrig och i de flesta fall där kvinnor har tagit tillbaka sin anmälan (så kallat "falskanmält") har de gjort detta på grund av rädsla, ångest, stress, inte för att deras anmälan var falsk från början.
 
Däremot så är det väldigt vanligt att man INTE anmäler när man utsatts för övergrepp, och ännu vanligare är det att män aldrig blir fällda för de övergrepp som faktiskt begås.
 
ENDAST 23 procent av alla våldtäkter anmäls. TJUGOTRE PROCENT. Av dessa så är det runt 5 procent som leder till fällande dom, och när det gäller våldtäkt mot barn är siffrorna ännu mer deprimerande.
 
SÅ. Om 100 våldtäkter begås så anmäls bara 23 av dessa (23 procent) av dessa går cirka 1 till fällande dom. 99 går alltså fria. Fattar ni hur jävla absurt detta är?
 
Men jaja, nu ropar väl nån av er; "Jag känner en kille som blev felaktigt anklagad", men här ska ni få en newsflash: HAN VAR FÖRMODLIGEN SKYLDIG. Oddsen talar för det. Och du har faktiskt inte en aning såvida du inte var närvarande. 

"Men jag känner honom, han skulle aaaaaaldrig...". Tror du? Man vill gärna tro att den där snälla killen man känner och tycker om aldrig skulle kunna, men faktum är att de flesta våldtäktsmän INTE är svin eller
monster utan vanliga killar med vänner och familj och vanliga liv. 

Men det är enklare att utgå från att tjejen ljuger än att killen man tror sig känna skulle kunna göra nåt vansinnigt fel.
 
"Men jag såg ju hur hon var på honom hela kvällen, hon ville ju ligga". Ja det gjorde du kanske och det ville hon säkert, men mycket kan hända och alla har rätt att ångra sig. But most importantly: detta säger fortfarande ingenting om vad som hände sen. 

"Jo men hon var ju som vanligt efteråt" (denna förklaring har jag hört mycket angående Hanna Wigh. Hon väntade med att anmäla och hon var ju som vanligt). 

Jaså? Men olika människor reagerar olika på våldtäkt, det finns inget manus. En del stänger av och försöker låtsas som inget har hänt. Och faktum är att de flesta som vågar anmäla ändå väntar ganska länge innan de gör det. Om  de gör det som sagt. 
 
Denna misstro på kvinnor som utsätts för sexualbrott är en del av den våldtäktskultur vi har i Sverige och de som drabbas är vi; kvinnorna. Inte männen som går fria. Kvinnorna. Som inte bara misstros av rättssystemet utan även av hela samhället, vänner, familj, omgivningen som gärna dömer, viskar, skvallrar, hetsar. 
 
Så här får ni ett tips på hur ni kan motverka detta: Tro alltid på en kvinna som berättar. Alltid. 

Lady Dahmer

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?