Jonatan Alfvén vädjar till politikerna att förbjuda barnäktenskap i Sverige.
1 av 3
Jonatan Alfvén vädjar till politikerna att förbjuda barnäktenskap i Sverige. - Foto: Privat/AP
2 av 3
- Foto: AP
Jonatan Alfvén.
3 av 3
Jonatan Alfvén. - Foto: Privat

Jonatan Alfvén: Barnäktenskap hör inte hemma i Sverige

Jonatan Alfvén: "Tycker ni på fullaste allvar att Sverige ska vara ett land som accepterar och uppmuntrar barnäktenskap?!"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Läs mer av Jonatan Alfvén på hans Facebooksida.

Det är din dotter! Din syster! Ditt barnbarn! Kan ni politiker snart börja förstå hur mycket ni faktiskt förstör?!

Det måste varit århundradets största hjärnsläpp. Politikerna lät ett undantagstillstånd finnas med i lagboken om barnäktenskap

Man ville inte göra barnäktenskap olagligt om det gifta paret kom från ett annat land. Ett beslut som mer eller mindre legaliserar pedofili, våld och tvång. 

Jag är övertygad om att det där undantagstillståndet skapades för att inte trycka ner någon kultur. Det är allmänt bra. 

Men i detta fall blev det ren galenskap, för det är ju inte kulturen som får betala priset när vi accepterar barnäktenskap. Det är ju den lilla flickan som får det. Det är ju hon som får fortsätta leva i total skräck och förtryck.

Opinionen är nu sylvass emot detta men det finns dessvärre fortfarande en stark röst i det här landet som tycker att vuxna män ska få behålla sina barnbrudar när de kommer in till Sverige. Den rösten är tillräckligt stark för att man inte kan enas och skriva om lagboken. 

Det har blivit ett politiskt maktspel om frågan där barnen glömts bort. Faktum är att under tiden vi diskuterar detta anpassar vi oss till männens kvinnosyn, vi accepterar hur flickor ska leva med vuxna män och vi uppmuntrar dessa män att tro att denna pedofili skulle vara laglig.

Den största boven är våra politiker som själva aldrig skulle kunna se sin egna lilla dotter stå framför altaret med en vuxen man men INTE tycker att det är några större problem när andra flickor tvingas in det. 

Jag skulle vilja ta dessa politiker bakom kulisserna. Tvinga ner dem till fattiga byar i Indien eller små samhällen i Mellanöstern så de ser vad det faktiskt handlar om. 

För det är lätt att sitta i trygga Sverige och tycka och tänka massor om människor de aldrig träffat och om en problematik de läst några rader om på Google. 

Men nej, ett barn ska aldrig vara gift och ett barn ska aldrig bli berövad det val om vem hon vill tillbringa resten av sitt liv med! Vi måste genast börja markera mot detta!

Det här är en öppen fråga till Sveriges politiker som fortfarande vägrar enas om att stoppa barnäktenskap:

Hur i hela friden tänker ni? Tycker ni på fullaste allvar att Sverige ska vara ett land som accepterar och uppmuntrar barnäktenskap?!

Ska vi inte skydda barnen och ge alla dem en rätt att välja vem man ska leva resten av sitt liv med? Utan hot från mannen. Utan tvång från familjen. 

Lägg ner det där politiska maktspelet och enas i ett beslut hur vi skydda flickor i det här landet!

Gör om, gör RÄTT!

Jonatan Alfvén

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.