Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bachelor-Alexandra: Varför sa ingen att han är dömd för misshandel?

- 23/10/2017, 19:14 -
Alexandra Nord tycker att produktionen bakom Bachelor borde ha berättat för henne och resten av deltagarna om Niclas Lijs misshandelsdom.
1 av 2

Alexandra Nord tycker att produktionen bakom Bachelor borde ha berättat för henne och resten av deltagarna om Niclas Lijs misshandelsdom.

Privat/Faksimil Nyheter24/Faksimil TV4 Play

Alexandra Nord.
2 av 2

Alexandra Nord.

Privat

Alexandra Nord: "Vänta... Va? Varför har ingen berättat för oss tjejer att han är dömd för misshandel?"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

I en artikel publicerad av Expressen den 13 oktober får alla vi tjejer som varit med i årets upplaga av Bachelor reda på att killen vi har dejtat, några av oss i flera veckor, är dömd för misshandel.  

Vänta... Va? Varför har ingen sagt något till oss tjejer? Typ produktionen, eller kanske Niclas själv? Jag förstår att det kanske inte är relevant för programmets skull, men varför skulle det inte vara relevant för oss tjejer?

Är det inte relevant för oss deltagare att få reda på detta, och sedan välja själva om vi vill vara med i programmet eller inte? Till er som tog detta beslut: det är en dom, oavsett om det är självförsvar. 

Ja, Niclas har avtjänat sitt straff, och juridiskt sett ska han inte bli dömd igen, och jag säger inte att jag inte tycker att han förtjänar att få vara med i ett TV-program, och det förändrar inte heller min syn på honom. 

Men jag tycker att detta är något som vi borde ha fått reda på av produktionen, inte av en artikel i Expressen. I dessa sammanhang tror jag som utbildad kommunikatör på fullständig transparens, just för att inte hamna i dessa situationer.

Och vill ni veta en hemlis? Jag har faktiskt blivit misshandlad, grovt. Det blev rättegång och den person som misshandlade mig blev dömd för grov misshandel. Det var på krogen. 

Det är en upplevelse och en känsla som jag kommer bära med mig i resten av mitt liv. Det är en upplevelse jag aldrig vill uppleva igen och jag vet att några av det andra tjejerna också har erfarenhet av jobbiga våldsbrott i bagaget.

Hade det inte då varit relevant att produktionen berättade för mig att Niclas är dömd för misshandel? Det kanske bara är jag som överreagerar? Eller?

Oavsett om det hade varit en dom för ett rån, misshandel eller ekonomibrott tycker jag att vi tjejer förtjänar att få reda på information ifrån källan, inte ifrån en tidningsartikel.

Alexandra Nord

Kollar du på Bachelor?