Alexandra Nord tycker att produktionen bakom Bachelor borde ha berättat för henne och resten av deltagarna om Niclas Lijs misshandelsdom.
1 av 2
Alexandra Nord tycker att produktionen bakom Bachelor borde ha berättat för henne och resten av deltagarna om Niclas Lijs misshandelsdom. - Foto: Privat/Faksimil Nyheter24/Faksimil TV4 Play
Alexandra Nord.
2 av 2
Alexandra Nord. - Foto: Privat

Bachelor-Alexandra: Varför sa ingen att han är dömd för misshandel?

Alexandra Nord: "Vänta... Va? Varför har ingen berättat för oss tjejer att han är dömd för misshandel?"


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Alexandra Nord är 25 år och bor i London.

Hon spelar fotboll i Premier League för QPR Ladies, jobbar som frilansande PR-konsult och är aktuell i årets upplaga av Bachelor.

Läs Alexandras blogg här.

I en artikel publicerad av Expressen den 13 oktober får alla vi tjejer som varit med i årets upplaga av Bachelor reda på att killen vi har dejtat, några av oss i flera veckor, är dömd för misshandel.  

Vänta... Va? Varför har ingen sagt något till oss tjejer? Typ produktionen, eller kanske Niclas själv? Jag förstår att det kanske inte är relevant för programmets skull, men varför skulle det inte vara relevant för oss tjejer?

Är det inte relevant för oss deltagare att få reda på detta, och sedan välja själva om vi vill vara med i programmet eller inte? Till er som tog detta beslut: det är en dom, oavsett om det är självförsvar. 

Ja, Niclas har avtjänat sitt straff, och juridiskt sett ska han inte bli dömd igen, och jag säger inte att jag inte tycker att han förtjänar att få vara med i ett TV-program, och det förändrar inte heller min syn på honom. 

Men jag tycker att detta är något som vi borde ha fått reda på av produktionen, inte av en artikel i Expressen. I dessa sammanhang tror jag som utbildad kommunikatör på fullständig transparens, just för att inte hamna i dessa situationer.

Och vill ni veta en hemlis? Jag har faktiskt blivit misshandlad, grovt. Det blev rättegång och den person som misshandlade mig blev dömd för grov misshandel. Det var på krogen. 

Det är en upplevelse och en känsla som jag kommer bära med mig i resten av mitt liv. Det är en upplevelse jag aldrig vill uppleva igen och jag vet att några av det andra tjejerna också har erfarenhet av jobbiga våldsbrott i bagaget.

Hade det inte då varit relevant att produktionen berättade för mig att Niclas är dömd för misshandel? Det kanske bara är jag som överreagerar? Eller?

Oavsett om det hade varit en dom för ett rån, misshandel eller ekonomibrott tycker jag att vi tjejer förtjänar att få reda på information ifrån källan, inte ifrån en tidningsartikel.

Alexandra Nord

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kollar du på Bachelor?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.