Marcus Birro skriver om ungdomar som ger sig på pensionärer.
1 av 3
Marcus Birro skriver om ungdomar som ger sig på pensionärer. - Foto: Privat/TT
2 av 3
- Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Marcus Birro.
3 av 3
Marcus Birro. - Foto: Privat

Marcus Birro: Sverige 2017 – där ungdomar spottar på våra äldre

Marcus Birro: "Ungdomar spottar pensionärer i ansiktet mitt på dagen. I Sverige. 2017. Grattis."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Många debattörer blandar samman revolt, utanförskap, fattigdom och rena gangsterfasoner. 

Många älskar att försvara ungas förbannade och slentrianmässiga fasoner med att dessa fasoner skulle utgöra någon form av uppror mot den rådande ordningen. 

Eller så sker allting för att fritidsgården är stängd. Eller så har någon slagit sönder pingisbordet. Eller så går det för få bussar till centrum. Eller också är det något annat staten borde ha gjort, eller inte ha gjort...

Men unga människor som beter sig som idioter är inget annat än idioter. Du kan inte skylla din drägliga idiotiska stil på att du lever ett visst sorts liv. 

GT skriver om Monica som är 81 år och bor i Mölndal utanför Göteborg. Hon går med rullator och har blivit påhoppad av ungdomar, en del så unga som 12 år, som bland annat spottat henne i ansiktet. 

Här har vi alltså en handikappad äldre kvinna som inte längre vågar ut gå med hunden för att barn kommer fram och spottar henne i ansiktet. I Sverige. 2017. Grattis.

Det är ju på ren svenska för jävligt att det finns föräldrar som så fullständigt givit upp allt vad uppfostran heter och helt enkelt skiter i sina barn, så till den grad att dessa barn anser sig ha rätten att spotta en äldre människa i ansiktet. 

Detta skedde mitt på dagen dessutom. Vad gör skolan? Har föräldrarna givit upp att vara föräldrar? 

Det är flera äldre människor som blivit trakasserade av ungdomsgäng i Mölndal och polisen berättar att de "känner till problemet", och då undrar jag varför de inte hämtar de här ungarna, släpar in dem i polisbilen, kör hem dem till sina föräldrar...

Där ska både barnen och föräldrarna bli bötfällda för sitt äckel och sina fasoner. Polisen ska leda en av föräldrarna till en bankomat där föräldern ska ta ut 5000 kronor som sedan den spottade ungen personligen ska överlämna till kvinnan han eller hon spottade i ansiktet. Det är det första som bör hända.

Hur är det möjligt att en liten stads centrumkärna helt kan kidnappas, på skoltid, av barn, av snorungar, av unga killar och tjejer som spottar pensionärer i ansiktet mitt på dagen? Har vi blivit så luttrade att vi inte blir upprörda över det längre? 

Jag är så fruktansvärt trött på hur stadsdelar och förorter bara glider polisen och myndigheter ur händerna. Det blir ju inte bättre. Det blir bara värre. Och hur feg är man inte när man ger sig på en gammal dam med rullator? 

Polisen säger sig ha "ökat närvaron" i Mölndal för att komma till rätta med problemet. Det är dock inte bara ett problem, det är en röta som genomsyrar stora delar av samhället.

Den bristande respekten mellan människor äter sig allt djupare i det här förbannade skrovet som är svenska förorter och andra så kallade "utsatta områden".

Marcus Birro

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.