Svensk politik är hyckleri – därför lämnade jag Miljöpartiet

- 10/11/2017, 09:55 -
Pontus Eklund skriver om varför han valde att lämna Miljöpartiet.
1 av 3

Pontus Eklund skriver om varför han valde att lämna Miljöpartiet.

Privat/TT

Gustav Fridolin (MP).
2 av 3

Gustav Fridolin (MP).

Janerik Henriksson/TT / Janerik Henriksson/TT

Pontus Eklund.
3 av 3

Pontus Eklund.

Privat

Pontus Eklund: "Miljöpartiet, tillsammans med andra politiskt korrekta partier, har valt att se verkligheten som man själv vill att den ska se ut."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Fram till 2015 var jag medlem och förtroendevald i både Miljöpartiet och dess ungdomsförbund. 

Bakgrunden till detta är att jag brinner för frågor som klimatpolitik, djurrätt, motstånd mot GMO-grödor, kritik mot frihandel, skademinimerande narkotikapolitik, NATO-motstånd med mera. 

Med tiden har jag dock insett att Miljöpartiet, tillsammans med andra politiskt korrekta partier och stora delar av media, konsekvent har valt att se verkligheten som man vill att den ska se ut. Istället för att se den som den faktiskt är. 

För samtidigt som vi betonade vikten av kvinnors rättigheter stod vi upp för en flyktingpolitik som tog emot oproportionerligt många unga friska män i Sverige medan regering efter regering skar ner på biståndet till de flyktingläger som kvinnor, barn, svaga och äldre lämnades i. 

Samtidigt som vi med all rätt kritiserade högerextremister som Nordiska motståndsrörelsen sa vi inte någonting om att Sverige tog emot och finansierade återvändande IS-krigare, de mest högerextrema människorna på planeten. 

Samtidigt som vi kallade oss själva antirasister så tog vi vita kvinnor i övre medelklassens problem på allvar när vi förespråkade kvotering i bolagsstyrelser, men var tysta när det handlade om att stå upp för muslimska kvinnor som utsätts för hedersförtryck och religiöst våld. 

Samtidigt som vi accepterade det faktum att en patriarkal kultur leder till att män våldtar accepterades det inte att stor invandring av unga män från länder med en betydligt mer patriarkal kultur än Sverige ledde till en ökning av våldtäkter i landet. 

Och samtidigt som Sverige under kulmen av flyktingkrisen lät miljoner kvinnor, barn och äldre dö i underfinansierade flyktingläger genom att istället primärt spendera våra resurser på att ta emot ett stort antal unga män så ökade vi brottsligheten. 

Då unga män utan jobb och familj är överrepresenterade i brottsstatistiken i alla samhällen i hela världen. 

Det sorgliga är att de som drabbats hårdast av politiken konstant har varit kvinnor, små barn och äldre, precis de som vänstern säger sig vilja försvara. 

Detta har gjort att fler och fler svenskar varje dag inser att bilden som vi har fått av det mediala och politiska etablissemanget inte varit hela sanningen. 

Det är dags att vi alla, oavsett politisk ideologi, börjar prata öppet om våra problem. Endast då kan vi komma fram till lösningar och göra Sverige till ett bättre land för alla.

Pontus Eklund