Fredag 27 Maj
Stockholm

Politiker: Jag har fått nog! Nu byter jag från M till SD

Christer Börjesson
Christer Börjesson tycker inte SD blir insläppta i finrummen. Foto: Privat/faksimil-collage

"Jag blev väldigt optimistisk när Moderaterna bytte partiledare till Ulf Kristersson, men ack vad jag bedrog mig"

Kommentera (41)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Vad är det som påverkar en politiker från Moderaterna att byta till SD när man har varit nästan halvtidspolitiker i 25 år? Den stora påverkan är ju naturligtvis den politiska ledning för det parti som man känner tillhörighet till och när den börjar att gunga, då kan saker börja att hända. 

För min del är det flera faktorer som har satt i gång denna tankeverksamhet: känner och tycker jag lika bra om det parti som jag är engagerad i och vill jag fortsätta med detta?

Jag upplever att vi här i Sverige har fått en dramatisk förändring på endast några få år. Det som jag närmast tänker på är, förändringen inom brottslighet mot ett sämre samhällsklimat och en otrygg vardag för Sveriges invånare. 

Om jag nu skall gå i klinch med personfrågor, så blev jag väldigt optimistisk när M bytte partiledare till Ulf Kristersson men ack vad jag bedrog mig. Han har för inte så länge sedan gått ut och sagt att våldtäkter och kriminaliteten är här för att stanna.

Ni måste förbereda er på att jobba tills ni är 75 år och ingen ekonomisk förändring är i sikte för pensionärerna. Goddag yxskaft, säger jag då. 

SD:s politik har av någon underlig anledning kopierats av nästan samtliga partier på senare tid, så helt plötslig är deras tankar och lagförslag legala. Jag kan också tycka att man har hanterat demokratin på ett ganska vidrigt sätt gentemot SD, de är av folket framröstade att representera deras väljare men blir allt som oftast inte insläppta i finrummet.

SD har inte fått kämpa på riktigt samma villkor som övriga partier och det finner jag mycket odemokratiskt.

Det som har tilltalat mig i deras politik är att det måste till lag och ordning, var och en måste stå för sin handlingar och utifrån detta lagföras för sina gärningar.

Det finns många saker som jag skulle kunna ta upp här i denna artikel som förklaring till mitt ställningstagande. Jag skulle också kunna gå till rent personangrepp om så hade varit fallet, men som jag fungerar, så skulle det bara vara att titta i backspegeln och det för inget gott med sig för Sverige och dess invånare.

Christer Börjesson,
Nybliven sverigedemokratisk politiker, Munkedal

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (41)
Kopiera länk
Dela