Torsdag 22 Apr
Stockholm

Nej – förskolan är ingen barnvakt!

Tove Evensen
Tove Evensen är irriterad på föräldrar som använder förskolan som barnvakt. Foto: Privat/TT

Tove Evensen: "Dagligen får jag mejl från föräldrar som önskar att de kunde vara hemma längre med sina barn. Så finns det de föräldrar som lämnar bort barnen för att klippa håret. Jag kommer aldrig förstå mig på er."

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Jag läser många inlägg om dagarna om vad man får och inte får göra när man har lämnar barnen på förskolan. Och jag blir faktiskt irriterad över att de finns föräldrar som lämnar över till förskolan för att handla mat, för att klippa sig, för att sola solarium osv. 

Jag förstår faktiskt inte hur dom tänker. Kanske inte så konstigt att jag inte fattar. För jag har inte mitt barn på förskolan. Men jag skulle så gärna vilja veta varför ni hellre lämnar bort dom tidigare på förskolan/hämtar senare för att NI ska få egentid? 

Alla dessa diskussioner om förskolan är bra eller inte. Klart att den är bra. För folk som behöver jobba. Inga konstigheter alls. Men det är också bara de som faktiskt behöver förskola. 

Varför lämnar du bort ditt barn om du ändå är hemma? Vad får dig att tro att barnet har de bättre där än att vara med dig? Tror du på riktigt at det finns saker förskolan kan lära ditt barn som inte du kan? 
Vet du inte hur du ska uppfostra ditt barn? Jag kommer aldrig förstå just de punkterna. Men ni får gärna försöka berätta för mig.. 

I mina ögon är jag (& självklart Albin) de bästa för vår dotter Isabella. Hur kan föräldrar tro så dåligt om sig själva? Inte handla med sina barn, vill ha egentid och sola. Alltså nej. Jag tycker det är fel. Jag förstår hela grejen med att det kan vara skönt med egentid. Jag vet knappt vad det betyder, för egentid togs ifrån mig direkt Isabella kom till världen. Bästa beslutet någonsin. 

Men förskolan är inte en barnvakt. Förskolan är ett ställe man har sina barn på för att föräldrarna jobbar. Timmarna går inte ihop = förskola. Jag blir så himla irriterad faktiskt. 

Dagligen får jag mejl från föräldrar som önskar att de kunde vara hemma längre med sina barn. Så finns det de föräldrar som lämnar bort barnen för att klippa håret. Haha, nej. Jag kommer aldrig förstå mig på er. 

Jag läser kommentarer som "men när ska man annars få klippa håret, när ska man sola då? Mitt liv slutar inte bara för att jag fått barn". Snälla människor. Tänk lite. Klart som fan de inte slutat? Men borde du ens skaffat barn om du ser förskolan som ett ställe där du kan lämna för att få klippa ditt hår? 

Något som provocerar mig ännu mer, är kommentar som lyder såhär...

"...blablabla var sååå jobbig imorse, ska bli så skönt att lämna hen till förskolan nu, denna mamman orkar inte mer. När det är gjort ska jag hem och se på serie."

Fy. Fan.

Tove Evensen,
Denna text är hämtad från bloggen nouw.com/toveevensen

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela