Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Birro: Förespråkar sharialagar – uteslut Ebtisam Aldebe ur Centern!

Denna text är hämtad från bloggen Marcus Birro Blogg.

Solna tingsrätt
1 av 1

Marcus Birro skriver om Centerpartiets agerande kring Ebtisam Aldebe.

TT/Privat

Debatt | 05/03/2018 10:03

Marcus Birro: "Man kan dra slutsatsen att Ebtisam Aldebe helt enkelt redan i all enkelhet praktiserar Sharia-lagar. Detta är en skam för Sverige"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Hur länge ska den här fruktansvärda farsen få fortgå?

Jag läser i Expressen om hur en viss Ebtisam Aldebe, centerpartist som kandiderar till Sveriges riskdag, och nämndeman, förespråkar sharia-lagar i Sverige. Hon var en av dem som i Solna friade en man som misstänktes för att ha misshandlat en kvinna, bland annat för att ”kvinnan borde ha gråtit när hon berättade” och ”mannens familj verkar vara en bra familj till skillnad från hennes.”

Alltså. Centerpartiet hyser en kvinna som så tidigt som 2006 tyckte att Sverige skulle införa sharia-lagar. Centern har haft tolv år på sig att möjligen reagera på att en människa anser att religös fundamentalism, ren och skär islamism, ska stå över svenskt rättsväsende. 

Ingen gör något. Alla visslar i mörkret.

Tystnaden runt detta är beklämmande. Men begriplig. Vi är en handfull som i offentligheten vågar skriva om detta och vi blir bespottade på daglig basis. Men fegheten borde få många att skämmas.

Låt oss titta lite på vilka sorts lagar och regler som denna nämndeman (hon sitter alltså redan i svenskt rättsväsende, just det rättsväsende hon vill se omvandlas till islamistiskt dito) sagt sig förespråka.

Enligt Sharia får en man gifta sig med flera kvinnor. En kvinna får bara gifta sig med en man. Enligt Sharia får en man gifta sig med en flicka så fort hon uppnått puberteten. Enligt Sharia är allt sex utanför äktenskapet förbjudet. Straffet är piskrapp.

Enligt Sharia ska stöld bestraffas genom att ena handen huggs av. Enligt Sharia ska det straffas med döden om man lämnar islam. Enligt Sharia är en kvinnas vittnesmål i vissa fall bara värt hälften så mycket som mannens i en domstol.

Enligt Sharia har en man rätt att ”fysiskt tillrättavisa” sin fru om hon ”beter sig upproriskt”. (Källa Arbetartidningen)

Låt oss titta lite extra på de två sista sharia-lagarna. Om man läser dem kan man dra slutsatsen att vår centerpartist helt enkelt redan i all enkelhet praktiserar Sharia-lagar. Kvinnan ansågs inte trovärdig och mannen som misstänks ha misshandlat henne friades.

Detta är en skam för Sverige.

Hur länge ska den här fruktansvärda farsen få fortsätta?

Marcus Birro,
Författare

Vill du också få ut din röst?
Håller du med?