Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Philip Stenberg: Därför borde ingen kalla sig feminist

- 19/03/2018, 10:33
Ordet feminism i en ordbok

Philip Stenberg menar att alla som tror på vetenskap, fakta och kvinnors rätt, inte borde kalla sig feminister.

Privat/TT

Philip Stenberg: "Jag ser videor dagligen om hur kvinnor är förtryckta och att det är så synd om dem för att de har det svårare än oss män. Jag som man kan säga att det är tvärtom."

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Om du tror på vetenskap, fakta samt kvinnors rätt, borde du absolut inte kalla dig för feminist. Feminism var från början en rörelse som kämpade för kvinnliga rättigheter, men nu de senaste åren när kvinnorna väl fått jämlikhet har det gått över till en ideologi av mest överviktiga kvinnor som hatar män.

Jag ser videor dagligen om hur kvinnor är “förtryckta” och hur det är hemskt att Instagram förbjuder #freethenipple, dessutom att det är så synd om dem för att de har det svårare än oss män. Jag som man kan säga att det är tvärtom. 

För det första passar vårt dagliga skolsystem tjejer bättre, detta på grund av skrivdelar på prov där män oftast skriver kort och sammanfattat, medans tjejer naturligt oftast skriver långt och utdraget vilket ger ett högre betyg. Dessutom får de fler “snällbetyg”.

En annan sak är nu när alla SJW (social justice warriors) och feminister har pressat företagen  att anställa tjejer och personer med mörkare hudfärg, vilket jag visserligen tycker är bra. Men problemet är att  de gör inte det för att de är bäst anpassade, utan bara för att skapa mångfald på företaget (annars blir företaget kallat rasistiskt och kvinnohatande). Det här kallas för korruption och går att likna med att man i fattiga länder anställer sin farbror, eller andra delar av släkten istället att ta del av hela samhällets kompetens genom att ge jobbet till den mest lämpade kandidaten.

Sedan har vi våran egna stjärna Zara Larsson som twittrar: “Jag hatar killar. Hatar, hatar, hatar”. Eller säger i intervjuer att hon är manshatare. Det är lika tokigt som när Gudrun Schyman i ett tal sa att svenska män i grunden håller på med samma förtryck som talibanerna. 

Men vi har även idén kring “fler än två kön”. Vissa feminister tycker inte om biologi och känner att de inte riktigt passar in, eller att de vill känna sig förtryckta. Så de hittar på massa kön som inte finns. Jag vet om att vissa människor (trans) känner att de är i fel kropp och detta är en riktig diagnos man kan få utredd av en läkare. Men en sak jag aldrig hört talas om är folk som inte tillhör de två naturliga könen (“non-binary). Dessa människor tycker att kön är socialt konstruerat. 

Om vill kollar på vår närmaste släkting apan. Hur många kön har den? Två. Samma sak för tigern, hästen, kossan och alla andra djur. Dessa nya kön använder sig av annorlunda pronomen som “hen" för att definiera sig. En person som är emot det är Jordan Peterson som vägrar att ge in i denna ideologi. Som vi säkert ser nu liknar denna “feminism” en ideologi, mer än en rörelse för jämställdhet. 

Kanada som nu har en feministisk manlig premiärminister Justin Trudeau, har återigen bevisat att feminismen inte handlar om jämställdhet. Detta kan vi se när Justin ville byta ut begreppet “mankind" till “peoplekind” vilket jag tycker är helt sjukt. Man ska inte behöva ändra sitt språk för att vissa känner sig obekväma med det. 

Till sist har vi det världskända lönegapet. Feministerna ignorerar fakta som säger att de blir betalda lika mycket som en man för lika bra arbete, samma tider etc. För det passar inte dem. Det finns en studie som säger att kvinnor tjänar mindre än män. Det är sant, men inte för att de blir mindre betalda. 

Detta beror på att män spenderar mer tid på sin karriär, jobbar oftast hårdare och blir därför högre uppsatta. Men även att kvinnor oftast väljer jobb med mindre lön för att de gillar jobbet. 

Jag är för kvinnors rätt i samhället och tycker att de ska vara lika med män. Så om du tror på fakta, vetenskap eller kvinnors rätt, borde du precis som jag, inte kalla dig feminist. 

Philip Stenberg,
Student och IT-tekniker


Kallar du dig feminist?