Måndag 27 Jun
Stockholm

SD: "Sex och samlevnad hör inte hemma på en offentlig vägg"

På onsdagsmorgonen syntes en penis på en vägg i Stockholm
Jonathan Othén (SD) skriver om det ovanliga konstverket som kunde ses på onsdagsmorgonen i Stockholm. Foto: Privat/Twitter & Johanna Bergström

Jonathan Othén, (SD): "Konst i det offentliga rummet bör inte vara allt för provokativ, men framförallt ska den vara förankrat hos människorna som bor där konsten finns."

Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Kollektivet Livet har tillsammans med ”konstnären” Carolina Falkholt under morgonen avbildat en flera meter hög, blå erigerad penis. Man skulle kunna tro att Liberalerna har tjuvstartat sin valkampanj, men så är det inte. Det är en vägg mitt i centrala Stockholm och alldeles i närheten ligger en förskola.

Det är inte första gången som Carolina visar upp målningar av kön i miljöer där barn vistas. 2014 målade hon även en skolvägg i Nyköping med en gigantisk vagina, vilken mottog en hel del kritik och plockades snabbt bort. Hennes ”konst” är så pass upprörande att hennes liknande verk i New York målades över efter bara en dag.

Carolina Falkholt menar att det är svårt att prata om kön och sexualitet, om samtycke och vilken sorts sex man vill ha samt att man ska kunna känna sig friare i det.

Hon har fel, har Carolina missat allt från ”svenska synden” till Pride? Sverige är och har länge varit ett av världens mest toleranta och öppna länder när det kommer till sexualitet och frågor kring detta.  

Sex och samlevnad är en viktig fråga, men den hör inte hemma i det offentliga rummet - än mindre på vägen till förskolan för små barn. Konst i det offentliga rummet bör inte vara allt för provokativ, men framförallt ska den vara förankrat hos människorna som bor där konsten finns.

Vi hoppas att detta verk, liksom hennes tidigare verk, försvinner snarast möjligt.

Jonathan Othén (SD),
Sverigedemokraterna Bromma-Kungsholmen

Tidigare idag så vaknade förvirrade stockholmare upp till ett helt nytt konstverk. En stor blå snopp på Kungsholmen. Läs mer om det här.

Tycker du om konstverket?
Tack för din röst!
Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.