På onsdagsmorgonen syntes en penis på en vägg i Stockholm
Jonathan Othén (SD) skriver om det ovanliga konstverket som kunde ses på onsdagsmorgonen i Stockholm. - Foto: Privat/Twitter & Johanna Bergström

SD: "Sex och samlevnad hör inte hemma på en offentlig vägg"

Jonathan Othén, (SD): "Konst i det offentliga rummet bör inte vara allt för provokativ, men framförallt ska den vara förankrat hos människorna som bor där konsten finns."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Kollektivet Livet har tillsammans med ”konstnären” Carolina Falkholt under morgonen avbildat en flera meter hög, blå erigerad penis. Man skulle kunna tro att Liberalerna har tjuvstartat sin valkampanj, men så är det inte. Det är en vägg mitt i centrala Stockholm och alldeles i närheten ligger en förskola.

Det är inte första gången som Carolina visar upp målningar av kön i miljöer där barn vistas. 2014 målade hon även en skolvägg i Nyköping med en gigantisk vagina, vilken mottog en hel del kritik och plockades snabbt bort. Hennes ”konst” är så pass upprörande att hennes liknande verk i New York målades över efter bara en dag.

Carolina Falkholt menar att det är svårt att prata om kön och sexualitet, om samtycke och vilken sorts sex man vill ha samt att man ska kunna känna sig friare i det.

Hon har fel, har Carolina missat allt från ”svenska synden” till Pride? Sverige är och har länge varit ett av världens mest toleranta och öppna länder när det kommer till sexualitet och frågor kring detta.  

Sex och samlevnad är en viktig fråga, men den hör inte hemma i det offentliga rummet - än mindre på vägen till förskolan för små barn. Konst i det offentliga rummet bör inte vara allt för provokativ, men framförallt ska den vara förankrat hos människorna som bor där konsten finns.

Vi hoppas att detta verk, liksom hennes tidigare verk, försvinner snarast möjligt.

Jonathan Othén (SD),
Sverigedemokraterna Bromma-Kungsholmen

Tidigare idag så vaknade förvirrade stockholmare upp till ett helt nytt konstverk. En stor blå snopp på Kungsholmen. Läs mer om det här.

/
/
Tycker du om konstverket?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Jag körde rattfull med ena dottern i bilen"

13 Dec 2022, 11:12

En stark välfärd är det enda som kan rädda svensk psykiatri

10 Sep 2022, 18:41
DEBATT: ​​"Man kan önska att jag var ett undantagsfall. Men jag är vuxen nu och med åren har jag träffat alldeles för många människor med liknande berättelser. Berättelser om en psykiatri som inte fungerar. Det är inte värdigt ett land som Sverige", skriver debattören och socialdemokraten Felicia Torpman.

DEBATT: "Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar"

8 Sep 2022, 15:20
"Regeringen pratar gärna om sin feminism, men satsningar på kvinnosjukdomar lyser med sin frånvaro. Sverige behöver en regering som tar kvinnors hälsa på allvar och öronmärker resurser till forskning om kvinnosjukdomar", skriver Elisabeth Svantesson (M) och Matilda Ekeblad (MUF).

Därför går jag, Bränsleupprorets ledare, med i Moderaterna: "Arbetar hårdast"

5 Sep 2022, 15:34
"Redan innan Rysslands invasion av Ukraina hade Sverige världens dyraste diesel. Vi har i år sett bränslepriserna slå nya skyhöga rekord. Det finns ett parti som jag menar gör mest för att motverka detta, som arbetar hårdast för att priset ska sänkas", skriver Bränsleupprorets ledare Peder Blohm Bokenhielm.

Kan vi en gång för alla sluta klaga på skatten?

10 Jun 2022, 15:24
DEBATT. "Du som klagar. Du har säkert ett välbetalt jobb. Kanske betalar du mer i skatt än grannen. Men vet du? Det är inget straff. I grunden är skatter något fint. När det går till rätt saker", skriver debattören Felicia Torpman.

Sophie, 13, sätter ner foten: "Hjälp mig att befria försöksdjuren!"

2 Jun 2022, 09:47
INSÄNDARE: "Tänk att vara detta djur som används för att ta fram hudvård till människan, att lida och leva helt i motsats till sin instinkt", skriver Sophie Piper, 13.