Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Olle Thorell: "Sätt stopp för vinstjakten i skola och omsorg"

Debatt | 26/05/2018 15:05

Olle Thorell (S): "Vi tycker precis som en överväldigande majoritet av väljarna att skattepengar ska gå till det de är avsedda för"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Den sjunde juni så är det en extremt viktig omröstning i Sveriges riksdag.

Då lägger vi socialdemokrater fram ett förslag om att sätta stopp för vinstjakten i skola och omsorg. Vi tycker helt enkelt precis som en överväldigande majoritet av väljarna att skattepengar ska gå till det de är avsedda för.

De ska inte gå till övervinster, till skatteparadis, till aktieutdelningar, till sånt som de inte är avsedda att gå för. Betalar vi in till något gemensamt så ska ska vi få tillbaka samma sak gemensamt. Det är det vårt förslag handlar om.

Vi är inte emot valfrihet. Vi tycker att det är bra att man ska kunna välja skola till sina barn, att det finns olika utförare inom vård, skola och omsorg. 

Sverige är unikt i världen med att tillåta obegränsade vinster inom skolan och aktieutdelningar på offentligt finansierad skolverksamhet. Sverige är helt unikt i världen.

Våra motståndare säger att det är någon slags sovjetkommunism att begränsa vinstuttag inom skolan. Men då vet man inte mycket om vare sig skolan, sovjetkommunismen eller hur det ser ut i världen i övrigt.

Jag vet att vi har våra väljare med oss, jag vet att vi har massor av borgerliga väljare med oss och jag vet sverigedemokratiska väljare med oss när vi vill sätta stopp för vinstjakten!

Den 9:e september bestämmer du. Stoppa vinstjakten!

Olle Thorell,
Riksdagsledamot (S)

Håller du med skribenten?