Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Adela Ochotnicki: "Sverige behöver EU"

Den 9:e september är det val
1 av 1

Adela Ochotnicki skriver om fördelarna med ett EU-medlemskap och vad konsekvenserna av att gå ut ur EU skulle kunna bli.

Privat & Geert Vanden Wijngaert AP/TT

Debatt | 09/07/2018 17:55

Adela Ochotnick, MUF: "Så innan ni röstar på ett EU-fientligt parti kan ni ju tänka igenom om ni verkligen vill att Sverige ska vara ett land utan företagsamhet, ett land med en svag ekonomi och ett land utan ett säkert försvar"

Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Den senaste tider har huruvida Sverige ska vara fortsatt medlem i EU eller ej börjat dyka upp allt mer  på den politiska agendan, vilket en del hurrar för och en del ser det som ett stort problem. 

Jag är en del av de sistnämnda alternativet då det kommer orsaka stora problem om vi går ur EU. Jag kan inte förstå vad som skulle vara bra med att gå ur EU speciellt inte för ett land i Sveriges storlek.

Men vad skulle hända om Sverige gick ut ur EU?

Går Sverige ut ur EU kommer det slå hårt mot många av våra företag då många av dem är beroende av handeln i EU. Går vi ur EU kan vi därför riskera att många av våra företag flyttar här ifrån.

Vår ekonomi kommer även att försämras då vi får ekonomiskt stöd ifrån EU. Så går vi ur EU blir vi också av med bidraget som hjälper oss att bland annat att hålla igång vårt jordbruk som gör att vi kan äta mer närodlat och därmed vara miljövänliga. 

Blir vi av med vårt ekonomiska stöd kan det leda till att vi behöver höja skatten om vi vill fortsätta använda vårt jordbruk och höjd skatt leder till mindre pengar kvar i plånboken-färre som vill arbeta.

De som vill gå ut ur EU menar att EU har ett för stort ansvar över oss och att vi måste få bestämma mer själva. Svenskarna får ju i stort sätt bestämma allt i Sverige vilket inte är bra, jag tycker vi bör utöka ansvaret över EU i de stora frågorna så som miljö, invandring och säkerheten inom EU. I de frågorna behöver vi så snabbt som möjligt få till en överenskommelse mellan alla EU’s medlemsländer med hjälp av EU för att få ett så stort genomslag som möjligt vilket vi inte kan genomföra utan ett medlemskap.

EU är även bra då det minskar risken till krig då det är 28 medlemsländer med och det skulle vara väldigt konstigt om något av dessa länder började kriga mot varandra. 

Skulle något land utanför EU börja kriga med till exempel Sverige så skulle ju resten av EU stå i vårt försvar men är vi inte med i EU skulle vi få stå där själva och försvara oss eftersom vi heller inte är med i NATO och vårt försvar är inte det starkaste just nu så skulle vara väldigt dumt att gå ut ur EU med ett sådant svagt försvar när det samtidigt utförs mängder av terrorist brott.

Det är faktiskt pågrund av krig och massa elände som EU skapades då de ville få frid och skapa en krigsfri plattform inom den Europeiska unionen. Så för min del betyder EU demokrati, frihet och är även en plats utan krig och förtryck som vore dum att lämna.

EU värnar också om djur och har lagstiftat om att djurplågeri är förbjudet vilket är bra.

Så innan ni röstar på ett EU-fientligt parti kan ni ju tänka igenom om ni verkligen vill att  Sverige ska vara ett land utan företagsamhet, ett land med en svag ekonomi och ett land utan ett säkert försvar samt tycker det är bra att plåga djur. 

Tyckte ni det lät bra och stolt kan stå för att ni vill krackelera Sverige så får ni mer än gärna rösta på SD, AFS eller V tyckte ni det lät dåligt och istället vill bo i ett land full av företagsamhet, en riktigt stark ekonomi, ett land där man värnar om djurens rätt och med ett försvar i världsklass så ska ni låta bli och istället rösta på ett mer EU vänligt parti som till exempel, Moderaterna.

Adela Ochotnicki,
Moderata Ungdomsförbundet

Håller du med?